Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ζαχαριάδης στα Παραπολιτικά 90,1: Δεν μπορεί να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας σε λειτουργούσα Δημοκρατία

«Ο Θοδωρής Δρίτσας παραδέχθηκε το λάθος του, το διόρθωσε, το θέμα έχει κλείσει» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε Φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή, ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

 Παράλληλα, ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε πως είναι λάθος να γίνεται συζήτηση για το εάν θα υποχωρήσει η κυβέρνηση ή ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Τόνισε πως «δεν μπορεί να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας σε λειτουργούσα Δημοκρατία», ενώ ανέφερε ότι συζητούμε πολιτικά πως θεσμικά λειτουργεί το κράτος και η Δημοκρατία.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κώστα Ζαχαριάδη στα Παραπολιτικά 90,1:

Ερωτηθείς αν έχει κλείσει το ζήτημα του κ. Δρίτσα, ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Προς τιμήν του ο κ. Δρίτσας παραδέχτηκε το λάθος, το διόρθωσε και για κάθε δημοκράτη πολίτη που σέβεται τον εαυτό του και το δημόσιο λόγο το θέμα αυτό έχει κλείσει. Καταλαβαινω ότι συγκεκριμένα επικοινωνιακά κέντρα από το χώρο της ΝΔ θα το σηκώνουν για λόγους αυτονόητους και ευνόητους. Το λάθος υπήρξε, οι πολιτικοί κάνουμε λάθη, μικρότερα ή μεγαλύτερα, νομίζω ότι είναι προς τιμήν του που ανέλαβε την ευθύνη και το διόρθωσε. Η εμμονή στο λάθος δημιουργεί στρεβλώσεις και λάθος εικόνα, νομίζω ότι το θέμα έχει κλείσει μακάρι και άλλοι από άλλες πλευρές να παραδεχόντουσαν λάθη».

«Κατά τη γνώμη μου λάθος έχουμε μπει σε μια διελκυστίνδα του αν θα υποχωρήσει η κυβέρνηση ή ο Κουφοντίνας. Είναι λάθος, είναι παραπλανητικό, είναι παρελκυστικό αυτό το ερώτημα. Παρακολουθούσα σήμερα τον κ. Σοφό, ο κ. Σοφός δεν έχει σχέση πολιτικής προέλευσης από τη δική μου παράταξη μάλλον απέναντι είναι και σε πολλά ζητούμενα έχουμε πολιτική αντιπαράθεση, συμφωνώ όμως μαζί του ότι έχουμε ζήτημα λειτουργίας του κράτους δικαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι εδώ αν θα υποχωρήσει η κυβέρνηση ή ο Κουφοντίνας εδώ έχουμε μια λειτουργούσα δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρχει νεκρός απεργός πείνας σε μια λειτουργούσα δημοκρατία, πρέπει να δούμε πως θα αποσυμπιεστεί η κατάσταση», επισήμανε ο κ. Ζαχαριάδης.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να δοθεί πολιτική ή δικαστική λύση στην υπόθεση Κουφοντίνα, ο κ. ΖΑαχαριάδης ανέφερε: «Δεν ξέρω τι λύση θα βρεθεί πρέπει πάντως να βρεθεί λύση. Εγώ δεν είμαι νομικός αλλά λέω ότι η δημοκρατία μας δεν μπορεί να εγκλωβιστεί και δεν μπορεί να τραυματιστεί και να κηλιδωθεί».

«Είμαστε με τα καλά μας θα κάνουμε τον Κουφοντίνα και τον κάθε Κουφοντίνα ρυθμιστή της λειτουργίας της δημοκρατίας και της ομαλότητας στη χώρα; Αν είναι δυνατόν, εμείς εδώ συζητούμε και τα πολιτικά κόμματα συζητούν στο πως θεσμικά τοποθετείται και λειτουργεί το κράτος και η δημοκρατία. Εγώ δεν θέλω να περιορίσω το εύρος και τη δυνατότητα της εξεύρεσης της λύσης, κάθε λύση η οποία θα εκτονώνει αυτή την κατάσταση θα είναι νίκη της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να δηγηθούμε σε κηλιδώσει της δημοκρατίας, σε αναταραχές και σε διχασμούς. Πρέπει να διαφυλάξουμε τη συνοχή και την ομαλότητα την κοινωνική σε μία τόσο δύσκολη φάση», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Πρέπει να βρεθεί μια λύση, τώρα το αν θα υποχωρήσει ο ένας ή ο άλλος αυτό είναι μια λάθος συζήτηση. Δεν μπορεί να μπαίνει στο ζύγι ένας καταδικασμένος εγκληματίας, δολοφόνος όπως ο Κουφοντίνας με μια λειτουργούσα δημοκρατία. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Η ευθύνη της δημοκρατίας είναι πολύ μεγαλύτερη και δεν μπορεί να αναγάγει κανέναν σε ρυθμιστή αυτής της κατάστασης», δήλωσε επιπρόσθετα.

Για τον κ. Κουφοντίνα, ανέφερε: «Είναι ένας καταδικασθέντας εγκληματίας, δολοφόνος, έκανε τα πιο σκληρά, στυγερά και απάνθρωπα εγκλήματα βεβαίως η δημοκρατία στη Δύση λειτουργεί με έναν συγκεκριμένο νόμο. Δεν έχουμε μωσαϊκό νόμο».

Ερωτηθείς για τις εσωτερικές παραφωνίες στο ΣΥΡΙΖΑ και αν κάποιοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι είναι ένα κόμμα εξουσίας, ο τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 είναι ένα κόμμα το οποίο στις εκλογές τότε πήρε 27%, μετά πήραμε δύο φορές από 36%, στην ήττα μας πήραμε 31,5% και την επόμενη φορά εκτιμώ ότι μπορούμε, και είναι κοινωνική αναγκαιότητα, να κερδίσουμε τις εκλογές. Δεν υπάρχει, είναι παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ του 3%. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του 30% που προσπαθεί να μεγαλώσει, να διευρυνθεί, να ωριμάσει, να μετεξελίχθη και να γίνει ένα κόμμα της Αριστεράς ο κύριος κορμός της προοδευτικής παράταξης που θα διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας».

«Είμαστε λοιπόν σε μια νέα πραγματικότητα, απαιτείται από όλους μας προσοχή, σοβαρότητα, εντιμότητα κα επαγγελματισμός και απαιτείται και συγκεκριμένο σχέδιο. Νομίζω ότι όλοι σε αυτό το κόμμα έχουμε προσαρμοστεί σε αυτή τη νέα πραγματικότητα το ζητούμενο είναι πως μέσα σε αυτή τη δύσκολη φάση της πανδημίας με εξωστρέφεια, με δημόσιο λόγο θα μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε με τους πολίτες, να ακούσουμε τα προβλήματα τους, να συνδιαμορφώσουμε το πολιτικό μας σχέδιο και να μπορέσουμε έχουμε απαντήσεις για την Ελλάδα του 2025, του 2030 και του 2050», συμπλήρωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και δέκα χρόνια έχει κάνει άλματα σε μια νέα πραγματικότητα. Κυβερνήσαμε, διαχειριστήκαμε δυσκολίες, είναι η δεύτερη φορά που βρισκόμαστε στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και όλοι συνειδητοποιούν πλέον την ευθύνη που έχει ο ρόλος και η θέση μιας Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σήμερα μιας προοδευτικής κυβέρνησης αύριο για αυτό οι τοποθετήσεις μας πρέπει να είναι πολύ πιο γειωμένες, πολύ πιο ρεαλιστικές και βεβαίως πολυ πιο κρουστικές διότι μέσω αυτών των τοποθετήσεως θα κληθούμε ξανά να βγάλουμε τη χώρα από τα αδιέξοδα που δημιουργεί και αναπαράγει η διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ