Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Λέκκας στα Παραπολιτικά 90,1 για δεύτερο σεισμό: Προήλθε από ένα ρήγμα που δεν είχαμε χαρτογραφήσει – Δεν ξέραμε την παρουσία του

«Ο σεισμός αυτός εκδηλώθηκε σε ένα ρήγμα το οποίο βρίσκεται στη συνέχεια του ρήγματος που προκάλεσε  τον  πρώτο σεισμό προς τα βορειοδυτικά, ενός ρήγματος το οποίο δεν είχαμε χαρτογραφήσει, δεν ξέραμε την παρουσία του».

Αυτό δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Ζούμε αληθινά» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, αναφορικά με το σεισμό στην Ελασσόνα.

«Τώρα όμως που έγινε ο σεισμός συνδυάζοντας ορισμένα στοιχεία και ορισμένα πράγματα βλέπουμε ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να είναι ρήγμα εκεί το οποίο δεν το είχαμε χαρτογραφήσει», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ο κ Λέκκας διευκρίνισε ότι «έχουμε μετασεισμούς οι οποίοι διατάσσονται όχι μόνο στη διεύθυνση βορειοδυτικά –νοτιοανατολικά αλλά και στην ευρύτερη περιοχή δηλαδή στο χωριό Περδικούσα για παράδειγμα ή στον Κεφαλόβρυσο ή και στην Ελασσόνα είναι περιοχές οι οποίες ‘’φιλοξενούν’’ επίκεντρα μετασεισμών».

Ερωτηθείς για την εξέλιξη των μετασεισμών κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο πρόεδρος ΟΑΣΠ απάντησε ότι «η εξέλιξη ήταν αρκετά καλή, στη σωστή πάντα κατεύθυνση».

«Μας προβληματίζει η συνέχεια όχι όμως προς τα νοτιοανατολικά, προς τα βορειοδυτικά δηλαδή ευτυχώς που μας προβληματίζει αυτή η κατεύθυνση δεδομένου ότι αυτή η περιοχή είναι πολύ αραιοκατοικημένη περιοχή, μεγάλη περιοχή, από την Περδικούσα μέχρι την Ελασσόνα, με μικρούς οικισμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ευτυχώς πήγε προς τα βορειοδυτικά και δεν πήγε νοτιοανατολικά που είναι η Λάρισα», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ