Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μεγάλη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της υπόθεσης Κουφοντίνα – Ο Τσίπρας «παλεύει» να αλλάξει την ατζέντα

Στο γραφείο του στην Βουλή βρίσκεται πλέον καθημερινά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να παρεμβαίνει σε όλα τα νομοσχέδια της Βουλής. Παράλληλα έχει επιλέξει να απαντά και σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας από το βήμα της Βουλής, προβάλλοντας παράλληλα τις θέσεις του κόμματος του.

Η εξέλιξη αυτή καταγράφεται μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι έχει «στοιχίσει» πολύ η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ (λόγω κυρίως των δηλώσεων Δρίτσα και Μπαλάφα, αλλά και άλλων στελεχών) με την υπόθεση Κουφοντίνα.

Προσπαθεί να αλλάξει ατζέντα

Έτσι, σε μία προσπάθεια να αλλάξει η ατζέντα, με αφορμή την συζήτηση που έγινε για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, χθες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τα υποτιθέμενα «έξυπνα μέτρα» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Ποια έξυπνα μέτρα; Μου θυμίζουν την παροιμία “κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε ποντίκι”». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε ουσιαστικές πρωτοβουλίες όπως η επίταξη των ιδιωτικών κλινών, η αξιοποίηση ιδιωτών ιατρών, η ενίσχυση των ΜΜΜ και η διενέργεια ελέγχων στους χώρους εργασίας ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι έρχεται ένα δύσκολο εικοσαήμερο.

Στο επίκεντρο βάζει τους «γαλάζιους» εμβολιασμούς

Καταδίκασε ακόμα τα φαινόμενα εμβολιασμού γαλάζιων στελεχών εκτός σειράς που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας κάνοντας λόγο για νοοτροπία ανηθικότητας και «οίησης» την οποία βλέπει ο ελληνικός λαός. Ειδικότερα, έφερε ως παράδειγμα τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο που πήγε στη Χάλκη για να εμβολιαστεί εκτός σειράς, τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλο, που ομολόγησε ότι παραβίασε τη σειρά του εμβολιασμού, τους αντιδημάρχους του Δήμου Καλλιθέας που έκαναν το ίδιο. Ακόμα αναφέρθηκε και στα 24 γαλάζια στελέχη του Κέντρου Πρόνοιας στη Θεσσαλονίκη τα οποία εμβολιάστηκαν παράτυπα παίρνοντας τη σειρά από παιδιά με αναπηρία.

Αναφερόμενος στην κυβερνητική πρωτοβουλία για την αναστολή της κατεδάφισης παρανόμων κτισμάτων στον Αιγιαλό διερωτήθηκε αν σχετίζεται με εκλογικούς σχεδιασμούς. «Σκοπεύει ο πρωθυπουργός να πάει σε εκλογές διαφυγής από το τσουναμι που έρχεται και που αυτός δημιούργησε;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας. «Είναι δυνατόν σε μια ευνομούμενη πολιτεία να κάνετε εξυπηρετήσεις με χυδαίο πελατειακό τρόπο;» ρώτησε καταγγέλλοντας τη σχετική διάταξη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ