Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πάλι μέσα έπεσε ο Τσίπρας: Είχε προβλέψει ότι δεν θα φτάσουν τους 25.000 οι εμβολιασμοί την ημέρα

Ούτε σε μία από τις προβλέψεις του σχετικά με την πανδημία δεν φαίνεται να έχει πέσει μέσα ο Αλέξης Τσίπρας. Μετά το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που είχε προβλέψει ότι θα το απορρίψει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία τελικά το δέχεται, σειρά έχει το πρόγραμμα εμβολιασμού στη χώρα μας.

«Νομίζω ότι στην υπόθεση του εμβολιασμού φανερώνεται η πρωτοφανής ανεπάρκεια του λεγόμενου επιτελικού κράτους» είχε πει περί τα μέσα Ιανουαρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της επίσκεψής του στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε στις ίδιες δηλώσεις ότι αυτή τη στιγμή ο ρυθμός είναι τόσο χαμηλός, που ούτε του χρόνου τέτοιο καιρό, δεν θα υπάρχει καμία πιθανότητα για τη δημιουργία της λεγόμενης ανοσίας στην κοινωνία. «Για να μπορέσουμε να φθάσουμε τους στόχους που ο κ. Μητσοτάκης έθεσε, πρέπει αντί για 5.000 εμβόλια την ημέρα να γίνονται 25.000 εμβόλια την ημέρα», είπε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διά του αρχηγού του λοιπόν εκτιμούσε ότι το τείχος ανοσίας θα έχει χτιστεί το νωρίτερο το Φεβρουάριο του 2022, ενώ έλεγε ειρωνικά ότι χρειάζονται 25.000 εμβόλια την ημέρα για να γίνει πραγματικότητα αυτό που έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ένα μήνα αργότερα, στις 15 Φεβρουαρίου, το «φράγμα» των 25.000 εμβολιασμών την ημέρα έσπασε. Από την 1η Μαρτίου και μετά, γίνονται καθημερινά περίπου 35.000 εμβολιασμοί. Ο αριθμός αυτός, μετά την έλευση του εμβολίου της Johnson and Johnson θα αυξηθεί σημαντικά.

Και στο ζήτημα της πανδημίας, ο κ. Τσίπρας ίσως πρέπει να ξανακοιτάξει ποιους συμβουλεύεται για να αναλύουν τα δεδομένα και να κάνουν εκτιμήσεις.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ