Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γεραπετρίτης: Σκοπός μας είναι εντός Μαρτίου να ανοίξει σταδιακά η αγορά – Το φετινό Πάσχα θα είναι καλύτερο και πιο ανοιχτό

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης για την πανδημία και τα νέα μέτρα περιορισμού, αλλά και για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό, βρισκόμαστε σε ένα καθεστώς εκτενών απαγορεύσεων για μακρύ χρονικό διάστημα και η λογική των τελευταίων μέτρων ήταν να κλείσουν κάποια παράθυρα κινητικότητας.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι εντός του Μαρτίου να ανοίξει σταδιακά η αγορά και η κοινωνία. «Είναι μια μάχη με τον χρόνο», είπε χαρακτηριστικά, ενώ για το lockdown δήλωσε πως η παράτασή του ή όχι θα εξεταστεί επίκαιρα.

Μίλησε για τον αριθμό των κρουσμάτων και τον αριθμό των τεστ που γίνονται καθημερινά και συμπέρανε πως σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Εκτίμησε ότι μέχρι τις 25 Μαρτίου η κατάσταση θα είναι καλύτερη.

Για το λιανεμπόριο είπε πως το άνοιγμά του θα γίνει με σύστημα που θα ελέγχει κατά το δυνατόν την κινητικότητα και θα εξασφαλίζει την τήρηση των μέτρων. Όπως υπογράμμισε, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι το λιανεμπόριο αποτέλεσε υπερμεταδότη του ιού.

«Για το επόμενο δεκαήμερο θα γίνει μια τελευταία μεγάλη προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε να κατεβάσουμε τους ρυθμούς εξάπλωσης του ιού με αποτέλεσμα να ανοίξει το λιανεμπόριο και τα σχολεία», είπε σχετικά.

Για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, δήλωσε ότι πολύ νωρίς ακόμα για μια τέτοια απόφαση, ωστόσο εκτίμησε ότι το φετινό Πάσχα θα είναι καλύτερο και πιο ανοιχτό σε σχέση με πέρσι.

Μίλησε για το σύστημα υγείας και την αύξηση των ΜΕΘ, αλλά και τη συνεργασία με τις ιδιωτικές κλινικές.

Τέλος αναφέρθηκε στον απεργό πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνας λέγοντας πως προβάλλει ένα μη νόμιμο δικαίωμα και υποστήριξε πως θα υπάρξει απόφαση δικαστηρίου με την οποία θα συμμορφωθεί και η ελληνική πολιτεία.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ