Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επίθεση στην κυβέρνηση από Τσίπρα για την πανδημία για να… ξεχαστεί ο Δρίτσας – «Βλέπουν» να έρχεται… καταστροφή

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν αυτή την στιγμή στα νοσοκομεία της Αττικής καθώς δεν υπάρχουν ΜΕΘ

Τρόπους για να απεγκλωβιστεί από την υπόθεση Κουφοντίνα και τις παρενέργειες που είχε η δήλωση Δρίτσα αναζητά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα επιτίθεται εναντίον της κυβέρνησης για τα θέματα της πανδημίας ενώ κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου ότι διαστρεβλώνει τα στοιχεία των εμβολιασμών προκειμένου να παρουσιάσει μια διαφορετική εικόνα απ ότι ισχύει στην πραγματικότητα.

«Τα σκληρότερα μέτρα στην Ευρώπη»

Σε συνέντευξη του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος χαρακτήρισε μάλιστα το κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας παρωδία ενώ αναφερόμενος στο νέο lockdown το χαρακτήρισε παραδοχή ήττας. «Αυτή τη στιγμή, ενώ έχουμε στη χώρα ένα από τα σκληρότερα και πιο παρατεταμένα lockdown στην Ευρώπη, τα κρούσματα είναι αυξημένα, 451 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι και από το Νοέμβρη μέχρι σήμερα έχουμε θρηνήσει πάνω από 6.000 συμπολίτες μας», τόνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αρνείται να λάβει μέτρα η κυβέρνηση»

«Η κυβέρνηση αρνείται να συνταγογραφήσει τα τεστ –ακόμα και σήμερα ένας εργαζόμενους των 600 ευρώ πρέπει να πληρώνει από την τσέπη του 60 ευρώ για τεστ κάθε φορά που έχει συμπτώματα, κάτι που τον αποτρέπει από το να το κάνει προφανώς», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Ακόμα, επισήμανε ότι «η ΝΔ αρνείται να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τους χώρους εργασίας, παρά το γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος υποστηρίζει ότι αυτοί οι δύο χώροι είναι βασικές εστίες μετάδοσης του ιού». «Όταν η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα για τα ασφυκτικά γεμάτα μέσα μεταφοράς, το να συζητάμε για το αν η απαγόρευση κυκλοφορίας θα γίνει μετά τις 6 ή μετά τις 7είναι πραγματικά εξοργιστικό», πρόσθεσε.

Παραίτηση στο νοσοκομείο Αγία Όλγα

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ακόμα τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν αυτή την στιγμή στα νοσοκομεία της Αττικής καθώς δεν υπάρχουν ΜΕΘ. «Ένα από τα πιο σημαντικά όμως αυτή τη στιγμή, που τα νοσοκομεία στην Αττική είναι “στο κόκκινο” και έχουμε μπροστά μας 20 κρίσιμες μέρες, είναι η ανάγκη για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, την οποία η κυβέρνηση επιμένει να αρνείται», επεσήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Προχθές είχαμε την παραίτηση του διευθυντή της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Αγία Όλγα, ο οποίος κατήγγειλε ότι στον 6ο όροφο βρίσκονται ασθενείς κορωνοϊού –σε noncovid κλινική- μαζί με ασθενείς άλλων παθήσεων, κάτι που είναι ενδεικτικό της κατάστασης και της ανευθυνότητας της κυβέρνησης», ανέφερε.

«Το γεγονός ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει γίνει μονοθεματικό και ο ιδιωτικός τομέας έχει μείνει εκτός της μάχης στην πανδημία, είναι ευθύνη και επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι «πρώτη φορά βλέπω να διεξάγεται ένας πόλεμος, χωρίς να επιστρατεύεις ό,τι σου είναι αναγκαίο για να πολεμήσεις».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ