Εμμένει στην προκλητική ρητορική η Τουρκία, με το υπουργείο Άμυνας της χώρας να θέτει για ακόμη μία φορά θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το τουρκικό υπουργείο αναφέρει πως «η Ελλάδα έχει πολεμικά πλοία στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έχει στείλει επιθετικά σκάφη στο Καστελλόριζο, κοντά στην Τουρκία».

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία συντηρεί το αφήγημα για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακάλυψε «σφετερισμό» τουρκικών δικαιωμάτων. «Έχουν γίνει προσπάθειες να σφετεριστούν τα δικαιώματα του τουρκικού έθνους, και των Τουρκοκυπρίων, στην Ανατολική Μεσόγειο» ισχυρίστηκε ο Ερντογάν, προσθέτοντας: «Η Τουρκία δεν έχει βάλει στο μάτι, τη θάλασσα ή την κυριαρχία οποιασδήποτε χώρας, στοχεύει μόνο στην προστασία της επικράτειάς της, των δικαιωμάτων της».

Τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, τονίζοντας πως παρά «τη θετική στάση» της Άγκυρας «συνεχίζονται από τη γειτονική μας χώρα την Ελλάδα, οι προβοκατόρικες ενέργειες και η προβοκατόρικη ρητορική, οι ανεύθυνες δηλώσεις, η απειλητική γλώσσα. Αυτές οι ενέργειες απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα. Συνέχεια τους λέμε πως πρέπει να αποφεύγουν τις ενέργειες και δηλώσεις που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια. Στόχος τους είναι να επηρεάσουν αρνητικά την Ε.Ε και την παγκόσμια κοινή γνώμη. Τονίζουμε πως οι παρενοχλήσεις, η ρητορική δεν αρμόζει σε σχέση καλής γειτονίας. Οι προβοκάτσιες και οι προσπάθειες με τα εξοπλιστικά προγράμματα προκαλούν μεγάλη ζημιά στον Ελληνικό λαό και δαπανούν άδικα τους πόρους του ελληνικού λαού».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις