Μετά από εντολή του Αλέξη Τσίπρα η μήνυση του κ. Σπίρτζη υποβάλλεται για τα αδικήματα που αφορούν κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, απρόκλητη επικίνδυνη σωματικής βλάβης του βασανισμού συλληφθέντα και στην παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα γεγονότα αυτά δεν είναι αποτέλεσμα της παράνομης συμπεριφοράς μεμονωμένων αστυνομικών, αλλά προκύπτει συγκροτημένη δομή και λειτουργία με σκοπό την κρατική βία και καταστολή.

Μάλιστα, ζητά τη διερεύνηση των έκνομων πράξεων, η οποία δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο στους φυσικούς αυτουργούς, αλλά να υπάρξει ενδελεχής διερεύνηση και για τους ηθικούς αυτουργούς, όσους έδωσαν γραπτές ή προφορικές εντολές και που υποστήριξαν με οποιονδήποτε τρόπο τις πράξεις βίας κατά των πολιτών, τονίζει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σπίρτζης μεταξύ άλλων σημείωσε στη δήλωσή του:

«Μετά τα πρωτοφανή γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, μετά τις φωνές «Πονάω» ενός νέου ανθρώπου που ξυλοκοπήθηκε μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών: Πονάμε όλοι…

Έχουν περάσει 70 έτη από τότε που η χώρα μας προσχώρησε στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που απαγορεύει τα βασανιστήρια, την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση.

Προσκόμισα υλικό για τους απρόκλητους ξυλοδαρμούς, τα ντροπιαστικά και προκλητικά για τη δημοκρατία μας, γεγονότα, μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών.

Η δομή και λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας και η ομαδική διάπραξη των παραπάνω έκνομων πράξεων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η βία, ο εκφοβισμός, η απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση κατά των πολιτών συνιστά πολιτική εντολή και πολιτικό σχέδιο πάταξης του δημοκρατικού φρονήματος και περιστολής των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, δεν θα επιτρέψουμε τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της χώρας και την περιστολή των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που σχεδίασε και εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη» καταλήγει η μήνυση του κ. Σπίρτζη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις