Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γεωργαντάς στα Παραπολιτικά 90,1: Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέχει κάλυψη σε ακραίες ομάδες

«Εκμεταλλεύεται τις συνθήκες για να διχάσει»

«Υπάρχουν ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ που παρέχει πολιτική κάλυψη σε ακραίες ομάδες και εκμεταλλεύεται τις συνθήκες για να διχάσει», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή “Secret”, με τον Παναγιώτη Τζένο, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργαντάς εκτίμησε ότι τα φαινόμενα βίας θα σταματήσουν καθώς θα απομονωθούν εκείνες οι μικρές δυνάμεις που προκαλούν τα επεισόδια ενώ είπε ότι το μεγαλύτερος μέρος της κοινωνίας κατανοεί ότι οι υποστήριξη τέτοιων δυνάμεων είναι βλαπτική.

Για τους εμβολιασμούς είπε πως καθημερινά γίνονται 32 με 35 χιλιάδες εμβολιασμοί που θα αυξηθούν από τα μέσα Απριλίου.

Εκτίμησε, τέλος,  ότι έως το τέλος Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιώργου Γεωργαντά στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σημείωσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν ευθύνες στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το οποίο όλο αυτό το διάστημα παρέχει μια πολιτική κάλυψη σε κάποιες ακραίες ομάδες και ουσιαστικά εκμεταλλεύεται συνθήκες επιχειρώντας να δημιουργήσει διχασμό στην ελληνική κοινωνία».

«Είναι πλέον ξεκάθαρο αυτό, με κάθε τρόπο το πράττει. Δεν είναι απλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προσκλητήριο για τη χθεσινή συγκέντρωση, είναι ότι αναπαράγει fake news και μάλιστα δεν τολμάει να ζητήσει συγνώμη όταν αποδεικνύεται περίτρανα ότι η εικόνα με το κατεστραμμένο αυτοκίνητο ήταν ένα fake news, ο ίδιος ο ιδιοκτήτης το δήλωσε. Θεωρώ ότι είναι μια απέλπιδα προσπάθειά του να διχάσει την ελληνική κοινωνία για να καλύψει τα αντιπολιτευτικά του κενά. Δεν θα πετύχει αυτή η προσπάθεια, δεν ανταποκρίνεται η συντηρητικότατη πλειοψηφία της κοινωνίας σε κάτι τέτοιο και νομίζω ότι όλοι πια γνωρίζουν ποιοι επιχειρούν αυτό το διχασμό της ελληνικής κοινωνίας και θα τον αποτρέψουν», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα συνεχίσει αυτή την τακτική ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργαντάς απάντησε: «Θεωρώ ότι θα σταματήσει γιατί θα απομονωθεί, είναι πολύ μικρός ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι ανταποκρίνονται σε αυτά τα καλέσματα οι οποίοι προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τις πολιτικές τους σκοπιμότητες. Θεωρώ ότι θα απομονωθούν, δεν είμαστε σε χρόνια προηγούμενα όπου υπήρχε το έδαφος για να μπορέσουν να δημιουργηθούν αυτές οι συνθήκες. Είμαστε σε έναν πόλεμο ως κοινωνία με την πανδημία, σε αυτό τον πόλεμο πρέπει όλοι ομόθυμα να επιχειρήσουμε, τώρα που είμαστε κοντά στο τέλος αυτής της περιπέτειας, να βγούμε από αυτή και όχι να δημιουργούμε συνθήκες για να δημιουργηθούν τραγικές εικόνες στη χώρα.

«Θεωρώ ότι θα απομονωθούν όλες αυτές οι μικρές δυνάμεις οι οποίες το επιχειρούν ακριβώς επειδή η κοινωνία είναι πολύ πιο ώριμη πλέον και βλέπει την προσπάθεια της κυβέρνησης. Βλέπει ότι η Ελλάδα δεν είναι μια αστυνομοκρατούμενη χώρα, δεν είναι ένα Άουσβιτς όπως μερικοί που έχουν λόγο στα κοινωνικά δίκτυα θέλουν να παρουσιάσουν», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Εγώ μπορεί να μην είμαι αισιόδοξος για την υπευθυνότητα που μπορεί να δείξει ο κ. Τσίπρας και η Αξιωματική Αντιπολίτευση είμαι όμως αισιόδοξος ότι το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, ακόμα κι αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, κατανοούν ότι μια τέτοια υποστήριξη αυτών των δυνάμεων και αυτών των δράσεων αυτή την περίοδο είναι βλαπτικές για την κοινωνία μας και έτσι θα απομονωθούν. Για μένα είναι ντροπή να βλέπω στο ίδιο προσκλητήριο, στο ίδιο σημείο τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Ρουβίκωνα. Γιατί χθες υπήρχε προσκλητήριο και από το Ρουβίκωνα προσκλητήριο και από τον ΣΥΡΙΖΑ νομίζω ότι θα απομονωθούν αυτές οι δυνάμεις, είναι ξεκάθαρο πια το τι υπηρετούν. Πλέον τα ακούσματά τους θα πηγαίνουν όλο και σε λιγότερους Έλληνες γιατί οι Έλληνες έχουν την ωριμότητα να καταλάβουν αυτή τη στιγμή τι πρέπει να γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τους εμβολιασμούς, ο υφυπουργός επισήμανε: «Είμαστε σε ένα πολύ καλό ρυθμό εμβολιασμών, εμβολιάζονται περίπου 32 με 34 χιλιάδες συμπολίτες μας την ημέρα και υπάρχει η δυνατότητα αυτός ο αριθμός να αυξηθεί όταν η ροή των εμβολίων θα το επιτρέψει, και νομίζουμε ότι από τα μέσα Απριλίου αυτό θα είναι μια πραγματικότητα με βάση τις δεσμεύσεις των εταιρειών. Ένα εκατομμύριο 71 χιλιάδες δόσεις έρχονται από τη Pfizer και ταυτόχρονα έχουμε τη δέσμευση της Johnson & Johnson προς την ΕΕ για το δεύτερο τρίμηνο του ’21 όπου στην Ελλάδα αντιστοιχούν 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες δόσεις και θυμίζω ότι το εμβόλιο αυτό είναι μονοδοσικό.

«Με βάση τον προγραμματισμό αυτόν και το ρυθμό τον οποίο έχουμε αναπτύξει ήδη τέλος Απριλίου θα είμαστε προς τα 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς και πιστεύουμε ότι η αρχική στόχευση μέχρι τον Μάιο να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 60 ετών, και ανεξαρτήτου ηλικίας αυτοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου είναι εφικτό πραγματικά να συμβεί», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Μέχρι 15 Μαΐου, μέχρι τέλος Μαΐου το αργότερο θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 60 και οι 270 χιλιάδες που είναι οι ευπαθείς ομάδες. Το ποσοστό μπορεί να είναι συνολικά περίπου το 50% από αυτούς που θέλουμε να εμβολιαστούν όμως είναι οι ηλιακές ομάδες και οι ευπαθείς ομάδες οι οποίες πραγματικά είναι αυτές που έχουν τον αυξημένο κίνδυνο νόσησης και εισαγωγής στα νοσοκομεία οπότε είναι το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μέχρι τέλος Μαΐου», σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ