Οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας και του Τουρκίας θα συνεχιστούν στην Αθήνα στις 15 και 16 Μαρτίου 2021, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και εβδομάδες η Ελλάδα είχε προτείνει ημερομηνίες προς την Τουρκία για το νέο ραντεβού της Αθήνας στο πλαίσιο του 62ου γύρου των διερευνητικών επαφών, ωστόσο η τουρκική πλευρά δεν είχε απαντήσει, απεναντίας είχε επιδοθεί σε κινήσεις κλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, το προηγούμενο διάστημα είχε αφήσει σαφείς αιχμές για την τακτική της Άγκυρας προκειμένου να ωθήσει σε ναυάγιο τις διερευνητικές επαφές.

Μάλιστα ο κ. Δένδιας είχε τονίσει όταν η Τουρκία εξέδωσε την παράτυπη Navtex πριν από μερικές εβδομάδες ότι, η Ελλάδα αντιδρά όπως και όταν πρέπει και όχι όπως θα επιθυμούσε η Τουρκία. Να σημειωθεί ότι από την Αθήνα καταβλήθηκε προσπάθεια να μην ανέβουν οι τόνοι ακολουθώντας την τουρκική ρητορική το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο η Άγκυρα επιχειρούσε να ναρκοθετήσει το διάλογο, με προκλητικές τοποθετήσεις.

Ύστερα από πέντε χρόνια, Ελλάδα και Τουρκία έκατσαν ξανά στο ίδιο τραπέζι στις 25 Ιανουαρίου 2021, σε μία συνάντηση που ήταν περισσότερο αναγνωριστική και διήρκεσε περίπου τρεις ώρες. Τότε, είχε γίνει γνωστό πως οι επόμενες επαφές θα γίνονταν στην Αθήνα, στις αρχές του Μαρτίου, χωρίς όμως να έχει αποφασιστεί η ημερομηνία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις