Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μπαλάσκας στα Παραπολιτικά 90,1: Αυτοί που ονειρεύονται ότι θα υπάρξει νέος Κορκονέας δεν θα εξυπηρετηθούν

«Δεν ανοίξουμε βεντέτες με κανέναν ούτε με τους κακοποιούς ούτε με τους μπαχαλάκηδες», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ

«Αυτοί που ονειρεύονται ότι θα υπάρξει νέος Κορκονέας δεν νομίζω ότι θα εξυπηρετηθούν», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας, ερωτηθείς αν πιστεύει ότι μπορεί να έχουμε μια επανάληψη των επεισοδίων του 2008 και να έχουμε νεκρό.

«Είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, είμαστε επαγγελματίες, δεν ανοίξουμε βεντέτες με κανέναν ούτε με τους κακοποιούς ούτε με τους μπαχαλάκηδες αυτά είναι στα πλαίσια της εργασίας μας και από τη στιγμή που έχουμε επαγγελματισμό δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναγίνουν τα ίδια λάθη από κανέναν», υπογράμμισε ο κ. Μπαλάσκας.

«Είναι ανεπίτρεπτο ο κάθε ένας να καθίσει να σκεφτεί ότι θέλει να δημιουργήσει ή να προκαλέσει να υπάρξει ένας νέος Κορκονέας. Η βλάβη που έκανε στο Σώμα ο Κορκονέας είναι ανήκεστος. Μας έχει στιγματίσει σαν Αστυνομία, μας έχει πάει 100 χρόνια πίσω και μου είναι αδιανόητο να υπάρξει έλληνας αστυνομικός που θα κάνει τέτοιο λάθος. Αυτοί το ελπίζουν αλλά απλά δεν θα τους περάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα σχόλια ότι η ομάδα Δέλτα δεν έχει την επαρκή εκπαίδευση, ο κ. Μπαλάσκας σημείωσε: «Θεωρώ ανοησίες ότι οι αστυνομικοί είναι ανεκπαίδευτοι, από τη στιγμή που ένας αστυνομικός ορκίζεται αστυνομικός με οποιοδήποτε τρόπο είναι εκπαιδευμένος. Να ξέρετε ότι στην Ελληνική Αστυνομία έχουμε ένα δόγμα ότι όσο πιο νέος είναι ένας αστυνομικός τόσο πιο μάχιμος και πιο παραγωγικός είναι».

Αναφορικά με τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό, ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ επισήμανε: «Τα γεγονότα λένε ότι ένας άνθρωπος έκανε ένα απίστευτο σπριντ , έπιασε από το λαιμό τον αστυνομικό για να μπορέσει να πατήσει το μπουτόν από το κράνος, του έβγαλε το κράνος, τον άρπαξε, τον έριξε κάτω και μαζεύτηκαν άλλα 60-70 άτομα και τον χτυπούσαν στο κεφάλι. Καταλαβαίνετε ότι όλο αυτό είχε κάτι δολοφονικό μέσα».

Ερωτηθείς αν αυτό δικαιολογεί τους συναδέλφους του να φωνάζουν «πάμε να τους σκοτώσουμε», ο κ. Μπαλάσκας απάντησε: «Όχι δεν δικαιολογούν τα νεύρα για αυτό και βγήκαμε στα Μέσα και λέμε για ψυχραιμία, λέμε ότι πρέπει αυτό το πράγμα να σταματήσει και πάνω από όλα προτάσσουμε τον επαγγελματισμό μας. Γιατί ο επαγγελματισμός του αστυνομικού λεει ότι από τη στιγμή που ορκίζεσαι αστυνομικός είναι όλα μες το παιχνίδι, ενδεχομένως να φύγεις μια μέρα από το σπίτι σου και να μην γυρίσεις ποτέ».

«Είμαστε επαγγελματίες, εκπαιδευμένοι αστυνομικοί, δεν είμαστε άνθρωποι οι οποίοι πρέπει να αφήνουμε να βγαίνουν από εμάς τα συναισθήματα μας, σε καμία περίπτωση, ιδιαίτερα όταν είμαστε σε διατεταγμένη υπηρεσία και κάνουμε το καθήκον μας. Στη προκειμένη περίπτωση βεβαίως οι συνάδελφοι νευρίασαν, βεβαίως αμέσως επανήλθαν σε κατάσταση ψυχραιμίας και συνέχισαν τη διατεταγμένη υπηρεσία ψύχραιμα χωρίς να γίνει κανένα περιστατικό», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς αν φοβάται ότι θα ανοίξει μια βεντέτα μεταξύ Αστυνομίας και αντιεξουσιαστών, ανέφερε: «Ήδη έχει σταματήσει γιατί βεντέτα από τους αστυνομικούς για τη φύση της εργασίας τους δεν μπορεί να υπάρξει σε καμία των περιπτώσεων. Όταν εμείς ότι και να γίνει είτε είμαστε σε μάχιμη αντιπαράθεση, είτε είμαστε με ληστές, είτε δεχόμαστε πυρά, είτε δεχόμαστε ρουκέτες, είτε καταδιώκουμε με 230 χιλιόμετρα παρανόμους ανθρώπους όταν θα κλειδώσουμε το περιπολικό μας, τη μηχανή μας και θα βγάλουμε τη στολή και θα πάμε σπίτι μας θα πρέπει να αλλάξει η διάθεση και να καταλάβουμε ότι άλλο η υπηρεσία άλλο η προσωπική μας ζωή».

«Δεν μπορεί να γίνει αυτό γιατί είμαστε επαγγελματίες αστυνομικοί, δεν είμαστε ερασιτέχνες πάμε να δουλέψουμε βάσει διαταγών, βάσει εντολών, βάσει εκπαίδευσης, βάσει όρκου», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ