Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση Στ. Γκίκα με το Προεδρείο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, Συνταγματάρχη (ΣΔΓ) Ανέστη Τσουκαράκη και μέλη του Δ.Σ. είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Ως μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Γκίκας συζήτησε με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας ζητήματα που αφορούν στα στελέχη και των τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ετέθησαν συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά ζητήματα, η μισθολογική αναβάθμιση Αξιωματικών εξ Εθελοντών Μακράς Θητείας, η εφαρμογή του ν. 4472/2017 που προβλέπει την λήψη επιδόματος για νυχτερινή υπηρεσία και η βαθμολογική εξέλιξη Αξιωματικών εξ Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών που κατατάχθηκαν από το 1991 και μετά.

Παρουσιάστηκε επιπλέον το αίτημα διευκόλυνσης μετεγγραφών αδελφών μαθητών παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Ομοσπονδία διεκδικεί επίσης την λήψη επιδόματος παραμεθορίου από τους ΟΒΑ, την αύξηση της μισθοδοσίας μαθητών παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων κ.α.

Ο Στέφανος Γκίκας αφού ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που έθεσε η ΠΟΕΣ, ανέφερε ότι θα μεταφέρει τα ανωτέρω θέματα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ