Την απόφασή του να μην επιτρέψει σε κανέναν άλλον βουλευτή ή πολιτικό στέλεχος του κόμματος να έχει παρουσία στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ προαναγγέλλει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, μετά την άγρια κόντρα μεταξύ της Λιάνας Κανέλλη, και του δημοσιογράφου, Δημήτρη Οικονόμου, που έλαβε χώρα στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής.

Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ αναφέρει:

Μετά τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα λογοκρισίας σε καλεσμένους του ΚΚΕ στις εκπομπές του πρωινού άτυπου κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Οικονόμου του ΣΚΑΪ, είναι προφανές ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται στο εξής να νομιμοποιήσει με την -ούτως ή άλλως σπάνια- παρουσία του αυτές τις πρακτικές.

Το επίμαχο video:

Τι διαδραματίστηκε

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, η Λιάνα Κανέλλη σχολίασε τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στη Νέα Σμύρνη, υπογραμμίζοντας πως δεν βλέπει στις τηλεοράσεις τα «άλλα αποτρόπαια», που ακολούθησαν τον τραυματισμό του αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Στη αρχή της συζήτησης, η βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε πως δεν συμφωνεί με το ότι η βία απαντήθηκε με βία, ενώ αναφέρθηκε στην ύπαρξη ενός αφηγήματος από την πλευρά της κυβέρνησης – πως όλα αυτά ήταν οργανωμένα από την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Αυτό είναι φρικτή συκοφαντία σε βάρος του λαού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ήταν 6.000 άτομα σε διαδήλωση ειρηνική, στην ουρά αυτής μπήκαν κάποιοι για να επιτεθούν στην αστυνομία» είπε, προσθέτοντας στη συνέχεια:

«Tην εικόνα του αστυνομικού με το πιστόλι απέναντι στον λαό, την είδατε; Τους ξυλαδαρμούς και τους τραυματισμούς; Τη γυναίκα του ένστολου Κασσιδιάρη που την πλάκωσε στα χαστούκια την είδατε; Γιατί εγώ την είδα».

Η τοποθέτησή της προκάλεσε ένταση, με τον Δημήτρη Οικονόμου να τη ρωτάει: «Άρα φταίει η αστυνομία μας λέτε;»

H βουλευτής της ΚΚΕ περιέγραψε στη συνέχεια τα βίντεο που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας και συγκεκριμένα εκείνο, στο οποίο μια ομάδα αστυνομικών φωνάζει «πάμε να τους σκοτώσουμε», «πάμε να τους γ@@@@ε».

Η αναφορά της αυτή προκάλεσε την οργή του Δημήτρη Οικονόμου, ο οποίος σε αυστηρό τόνο της ζήτησε να απολογηθεί, πριν τελικά κλείσει τη σύνδεση με τη βουλευτή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις