Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

 Με στοχευμένη στρατηγική προβολής των νησιών της συμμετέχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στη σημαντικότερη τουριστική έκθεση σε διεθνές επίπεδο, η οποία φέτος πραγματοποιείται σε virtual μορφή ελέω Covid19

Δυναμικό «παρών» στην ITB Berlin 2021, τη σημαντικότερη τουριστική έκθεση σε διεθνές επίπεδο, δίνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η φετινή έκθεση στο Βερολίνο, η οποία ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 12 του μηνός, έχει την ιδιαιτερότητα ότι διεξάγεται σε εικονικό (virtual) περιβάλλον ελέω της πανδημίας του Covid19.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ωστόσο, αποδεικνύεται πιστή στο ραντεβού της με το παγκόσμιο τουριστικό κοινό αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας στο πλαίσιο της φετινής ΙΤΒ του Βερολίνου, τα δεδομένα της οποίας είναι διαφορετικά σε σχέση με εκείνα της προ-κορωνοϊού εποχής.

Οι προσπάθειες του ΕΟΤ να δημιουργήσει το κατάλληλο πλαίσιο για μια πλήρη και σύγχρονη παρουσία στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου, έστω και σε εικονικό περιβάλλον, βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση, καθώς για πρώτη φορά η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με 250 συν-εκθέτες στο ψηφιακό περίπτερο που δημιουργήθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για τα αποτελέσματα στην έκθεση, που παραδοσιακά αποτελεί «βαρόμετρο» της τουριστικής αγοράς.

Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκονται ήδη εν εξελίξει οι business to business (b2b) συναντήσεις με τους τουριστικούς οργανισμούς. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σε εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού της όσον αφορά στην προβολή των νησιών της, ενισχύει την παρουσία της με ανάλογο προωθητικό υλικό προς τους ενδιαφερόμενους, μετά από κάθε b2b ηλεκτρονική συνάντηση. Με τον τρόπο αυτό αναδεικνύονται, αφενός τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ως τουριστικοί προορισμοί, αφετέρου το υγειονομικά ασφαλές περιβάλλον, στο οποίο καλούνται να περάσουν τις διακοπές τους οι επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Μέχρι την προσεχή Παρασκευή 12 Μαρτίου, όταν και θα πέσει η αυλαία της φετινής Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης του Βερολίνου (ITB Berlin Now Virtual), η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αναμένεται να έχει πραγματοποιήσει δεκάδες ψηφιακά ραντεβού με διεθνείς οργανωτές ταξιδιωτικών εκδρομών, επιχειρηματίες του τουρισμού και άλλους φορείς της τουριστικής «βιομηχανίας» προσδοκώντας στο βέλτιστο αποτέλεσμα εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν του 2021.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ