«Ο επαναλαμβανόμενος συγχρωτισμός νομοτελειακά οδηγεί σε αύξηση της μεταδοτικότητας», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί της επίκαιρης ερώτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως «όταν η πανδημία είναι σε έξαρση, αυτό είναι ακόμα πιο επικίνδυνο».

«Μπορώ να καταλάβω γιατί εξακολουθείτε, ενώ σας δόθηκε η ευκαιρία να χαμηλώσετε τους τόνους, να επενδύετε στην ένταση, την πόλωση και τον ψεύτικο διχασμό. Καταλήγω να πιστεύω ότι είναι το μόνο που ξέρετε και μπορείτε να κάνετε καλά. Είναι μια στρατηγική την οποία έχετε υπηρετήσει με συνέπεια στο παρελθόν. Είναι η ίδια στρατηγική που σας έφερε στην εξουσία. Το πολιτικό σας βιογραφικό άρχισε να γράφεται και να ενισχύεται στις πλατείες των αγανακτισμένων τους οποίους και χρησιμοποιήσατε για να τροφοδοτήσετε την τυφλή οργή, τα πιο αρνητικά αισθήματα στην ελληνική κοινωνία για να έρθετε να καβαλήσετε ένα ρεύμα αγανάκτησης και θυμού, σε ένα βαθμό δικαιολογημένο, προσφέροντας ψεύτικες λύσεις οι οποίες διαψεύστηκαν παταγωδώς στην πορεία» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην δευτερολογία του απαντώντας στη βουλή στην επίκαιρη ερώτηση, που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ελληνική κοινωνία έχει ωριμάσει και έχει συνειδητοποιήσει και τις οποίες δικές της ευθύνες και τις ευθύνες των πολιτικών ταγών. Το 2021 αν πιστεύετε ότι μπορείτε να ξαναστήσετε ένα τέτοιο σκηνικό κοινωνικής έντασης είστε βαθιά γελασμένος. Όχι γιατί προεξοφλείτε την αντίδραση της κυβέρνησης αλλά γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κοινωνική πλειοψηφία που θα σας ακολουθήσει σε αυτό το δρόμο» πρόσθεσε και τόνισε πως είναι ανεπίτρεπτο «πολιτικά και ηθικά το δηλητήριο που στάζετε στην ελληνική κοινωνία».

Και έθεσε με έμφαση το ερώτημα προς τον κ. Τσίπρα: «Προστασία απέναντι στη ζωή ή ενεργός παρότρυνση των διαδηλώσεων;». «Είναι επικίνδυνο αυτό που κάνετε», τόνισε για να προσθέσει κατόπιν: «Το δηλητήριο που συνειδητά στάζετε αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία είναι πολιτικά και ηθικά ανεπίτρεπτο».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «η νεολαία την οποία επικαλείστε συνέχεια, δεν είναι μια νεολαία η οποία ακούει τον λόγο τον οποίο αρθρώνετε, είναι μια νεολαία βαθιά προβληματισμένη και ταυτόχρονα ώριμη. Είναι μια νεολαία θυμωμένη γιατί η πανδημία της στέρησε ένα χρόνο ελευθερίας, είναι μια νεολαία η οποία όταν θα δώσει εξετάσεις και θα μπει στο πανεπιστήμιο, δεν θέλει να πάει σε ένα πανεπιστήμιο το οποίο θα είναι κατειλημμένο από μπαχαλάκηδες».

«Εμείς λύσαμε το ζήτημα των Εξαρχείων που εσείς κ. Τσίπρα δεν τολμούσατε να ακουμπήσετε» τόνισε επιπλέον.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Κουφοντίνα, είπε ότι κανένας καταδικασμένος δεν μπορεί να διαλέξει τη φυλακή προτίμησής του και ότι το κράτος θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανός.

Απαντώντας στην κριτική για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα πως «;oσο και αν εξακολουθείτε να ισχυρίζεστε ότι απέτυχε η Ελλάδα στην διαχείριση της πανδημίας, τόσο θα απαντώ με πραγματικά στοιχεία. Μιλάτε για χιλιάδες θανάτους παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι ο πλανήτης αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη υγειονομική κρίση των τελευταίων 100 ετών και παραγνωρίζετε το γεγονός ότι αυτή η χώρα η οποία είχε ένα αδύναμο σύστημα υγείας κατάφερε και πέτυχε σε μεγαλύτερο βαθμό από άλλες χώρες, ένα βαθμό κοινωνικής συναίνεσης, τήρησης δύσκολων και σκληρών μέτρων για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τις ανθρώπινες απώλειες» είπε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του.

«Όσο λοιπόν ισχυρίζεστε ότι η Ελλάδα απέτυχε να διαχειριστεί την κρίση της πανδημίας θα σας λέω ότι είστε ψεύτης και ξέρετε ότι λέτε ψέμματα και ο μόνος λόγος που το κάνετε είναι για να επενδύσετε στην αγανάκτηση και τον θυμό, στα αισθήματα που αναπόφευκτα προκαλεί η κρίση αυτή. Αυτό κάνετε και το κάνετε ανερυθρίαστα, χωρίς να κρύβετε τις πραγματικές προθέσεις σας» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις