Επίσκεψη στο εργοτάξιο ανέγερσης του «Ιωνικού Κέντρου», στη Νέα Ιωνία, πραγματοποίησαν ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης όπου συναντήθηκαν με τον μητροπολίτη Νέας Ιωνίας – Φιλαδελφείας Γαβριήλ και τη δήμαρχο Ν. Ιωνίας Δ. Θωμαΐδου.

Το έργο, όπως επισήμανε ο κ. Πατούλης, είναι ένα σημαντικό θρησκευτικό, περιβαλλοντικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο, το οποίο θα είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες. Συγχρηματοδοτείται με 15,77 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και φορέας υλοποίησης είναι το Ιωνικό Κέντρο Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία με Διευθύνουσα Υπηρεσία Τ.Υ Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας – Φιλαδελφείας. Στόχος του είναι η διαφύλαξη και η προβολή της ιστορικής μνήμης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Το έργο, που κατασκευάζεται από την ΙΝΤΡΑΚΑΤ, αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα με χώρο στάθμευσης 243 θέσεων και δημιουργία πλατείας και πρασίνου έκτασης 4.560 τ.μ. στον περιβάλλοντα χώρο.

Μετά την ολοκλήρωση της επίβλεψης, ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι η Περιφέρεια με τη συμμετοχή της στο έργο συμβάλλει έμπρακτα στην ανέγερση ενός σημαντικού θρησκευτικού, πολιτιστικού και εκπαιδευτικού κέντρου, το οποίο θα είναι προσβάσιμο στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής. Επισήμανε ότι με την ολοκλήρωση του (σε λιγότερο από δύο χρόνια) θα αποτελέσει ένα «σημείο αναφοράς σε επίπεδο διαφύλαξης και προβολής της ιστορικής μνήμης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ενώ θα συμβάλει στην υλοποίηση σημαντικών δράσεων θρησκευτικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα».

Ο υπουργός Ανάπτυξης συνεχάρη τον περιφερειάρχη, τη δήμαρχο και κυρίως τον μητροπολίτη γιατί «χαρίζουν στο λαό της Νέας Ιωνίας ένα στολίδι», όπως χαρακτήρισε το κέντρο, συμπληρώνοντας: «Το όραμα της μητρόπολης και του σεβασμιότατου Γαβριήλ να αποκτήσει η περιοχή σε ένα πνεύμονα πρασίνου, έναν όμορφο ιερό ναό, με χώρο να φιλοξενεί κόσμο και να γίνονται σπουδαίες εκδηλώσεις, αγκαλιάστηκε από όλους και υλοποιείται.. Κάναμε το καθήκον μας και εντάξαμε το έργο κατά απόλυτη προτεραιότητα διότι η περιοχή αξίζει την αναβάθμιση, οι πολίτες να απολαύσουν επιτέλους ένα χώρο αναψυχής, ένα στολίδι που θα αποτελέσει πρότυπο για την αστική ανάπλαση και άλλων περιοχών της Αττικής».

Η δήμαρχος ευχαρίστησε όλους για την ανέγερση ενός έργου πνοής για το δήμο και το βόρειο τομέα. Θεώρησε ιδιαίτερης σημασίας τη στεγάση του Αγ. Γεώργιου Νεαπολίτη, πολιούχου της Νέας Ιωνίας

Ο μητροπολίτης κ. Γαβριήλ επισήμανε ότι στην Νέα Ιωνία «χτυπάει η καρδιά του προσφυγικού Ελληνισμού» και ότι με το έργο αυτό τιμούμε τα πρόσωπα των Πατέρων που έφτιαξαν την περιοχή αυτή. Τέλος ευχαρίστησε όλους όσους αγκάλιασαν το όραμα «για να γίνει ένα μνημείο προσφυγικού Ελληνισμού».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις