Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μίλησε στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη για τα θέματα της επικαιρότητας.

Όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας, η κ. Γεννηματά σχολίασε: «Έχει αποτύχει η πολιτική της κυβέρνησης. Χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο για το πώς θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Εμείς λέμε όχι σε lockdown ακορντεόν, αλλά ασφαλές άνοιγμα με σοβαρούς ελέγχους και ιχνηλάτηση σε όλη την Ελλάδα. Για αυτό τώρα το ΕΣΥ είναι στο κόκκινο, είναι εκτός λογικής όσα συμβαίνουν».

Σχολιάζοντας τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι «η κυβέρνηση στηρίζει τους πολύ λίγους και οδηγεί στο κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων. Θέλει να καταστραφούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Χρειάζεται σοβαρό κούρεμα υποχρεώσεων, αλλιώς όταν ανοίξει η αγορά θα έχουμε πολλά λουκέτα», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και το θέμα της αστυνομικής βίας, η Φώφη Γεννηματά σχολίασε ότι «η κυβέρνηση έτσι αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από σοβαρά προβλήματα και το σιγοντάρει η αντιπολίτευση. Η αστυνομία προφανώς έχει σχετικές οδηγίες, εκτελεί εντολές. Είναι ξεκάθαρο. Κυβέρνηση κι αντιπολίτευση αλλάζουν ατζέντα και παίζουν με τη φωτιά».

Τέλος, όσον αφορά τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, η κ. Γεννηματά τις χαρακτήρισε ως άλλη μια αποτυχία της κυβέρνησης. «Η κυβέρνηση έπρεπε να είχε εξασφαλίσει ότι ο Ερντογάν θα είχε σταματήσει ως τώρα τις προκλητικές ενέργειες», είπε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις