Πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η τακτική σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Συζητήθηκε, επίσης, η περαιτέρω συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας όπου και με όποιο τρόπο κριθεί αναγκαίο από την κυβέρνηση.

Το κυβερνητικό επιτελείο ανησυχούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και συγκεκριμένα ο ασφυκτικός κλοιός στα νοσοκομεία της Αττικής. Μάλιστα, χθες ανακοινώθηκε κυριακάτικο θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων με 1.626, καθώς και νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων μέσα στο 2021 με 564 ασθενείς.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, το προηγούμενο 24ωρο 424 πολίτες εισήχθησαν σε νοσοκομεία όλης της επικράτειας, ξεπερνώντας για άλλη μία ημέρα τον αριθμό των 400, όταν ο μέσος όρος της εβδομάδας υπολογίζεται σε 429 ασθενείς.

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει ωστόσο και ο Πειραιάς, καθώς κατέγραψε 158 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ωστόσο οι αριθμοί είναι ιδιαίτερα υψηλοί τις τελευταίες ημέρες. Και γι’ αυτό, η λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου έκανε ειδική αναφορά στον Πειραιά, που όπως είπε καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό του, από την αρχή της πανδημίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού ανά 100.000 κατοίκων υπολογίζεται σε 36,53. Ο αντίστοιχος αριθμός για το κέντρο της Αθήνας είναι 27 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, γεγονός που δείχνει την σοβαρότητα της κατάστασης στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα κρούσματα, η Θεσσαλονίκη κατέγραψε 145 μολύνσεις, ενώ η Αχαΐα καταγράφει 60, το Ηράκλειο Κρήτης 43, και τα Χανιά 20 νέα περιστατικά κορωνοϊού. Ιδιαίτερα υψηλός αριθμός νέων κρουσμάτων σημειώνεται και στη Λάρισα, με 94 περιστατικά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις