Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μηταράκης στα Παραπολιτικά 90,1: Το μεταναστευτικό είναι θέμα της ΕΕ

«Μειώθηκαν οι ροές μεταναστών στα νησιά κατά 90%»

Την Ελλάδα την ενδιαφέρει να εφαρμοστεί η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που προβλέπει περιορισμό των ροών και να μην δημιουργούνται νέες γραμμές μεταναστευτικών ροών,  δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

 Ειδικότερα, ο κ. Μηταράκης, τόνισε πως στόχος της χώρας μας είναι το μεταναστευτικό να είναι θέμα της ΕΕ και όχι διμερές με την Τουρκία, ενώ σημείωσε πως οι ροές στα νησιά έχουν μειωθεί 90%.

 Είπε πως παραμένει ανοιχτό το θέμα των επιστροφών προς την Τουρκία που κωλυσιεργεί  από την γειτονική χώρα ενώ τόνισε πως αυτές τις ημέρες φεύγουν 1.000 άτομα από τη Λέσβο για την Γερμανία. Ανέφερε πως είναι θετικό το ισοζύγιο αναχωρήσεων σε σχέση με τις αφίξεις.

Ο κ. Μηταράκης παράλληλα, τόνισε πως η Ελλάδα θέλει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας ενώ είπε πως κρίσιμο είναι να μην ξαναζήσουν τα νησιά την πίεση των μεταναστευτικών ροών.

Ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει μια αυστηρή μεταναστευτική πολιτική.

Τέλος, αναφορικά με τη νέα συμφωνία για το μεταναστευτικό που θα αντικαταστήσει τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και  διαπραγματεύονται Βερολίνο και Άγκυρα, είπε πως όλοι συζητούν με όλους και πως αν υπάρξει κάτι τέτοιο θα συζητηθεί στην ΕΕ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ