Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τα χερσαία έργα υποδομής στο «Καφέ Γυαλί» είναι συνολικού προϋπολογισμού 9.500.000 €

 Προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής το ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων και εμβληματικών έργων, που δεν υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια

 Μ. Ορφανουδάκης: «Ανάσα πνοής και ανάτασης στον χώρο των αναπτυξιακών υποδομών για την Κέρκυρα, θα τονώσει την τοπική οικονομία και θα δημιουργήσει υπεραξία στην περιοχή»

Προκηρύχθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων το έργο της κατασκευής του τουριστικού καταφυγίου σκαφών αναψυχής στη θέση Σπηλιά Κέρκυρας («Καφέ Γυαλί»), με τον ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό να διεξάγεται μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων.

Τα χερσαία έργα υποδομής στο «Καφέ Γυαλί» είναι συνολικού προϋπολογισμού 9.500.000 €, εκ των οποίων τα 693.055,70 € με συμμετοχή του Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε.

Η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών είναι μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2021, ενώ το ηλεκτρονικό άνοιγμα των φακέλων έχει οριστεί για τις 6 Απριλίου.

Σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα, η παράδοση του έργου έχει οριστεί σε διάστημα 18 μηνών μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών & Τεχνικών Έργων, Μανώλη Ορφανουδάκη:

«Η ολοκλήρωση της κατασκευής του τουριστικού καταφυγίου στη Σπηλιά, περιλαμβάνεται στις σημαντικότερες προεκλογικές δεσμεύσεις της Περιφερειακής Αρχής, η οποία βρήκε μπλοκαρισμένα μεγάλα και εμβληματικά έργα, τα οποία σήμερα ξεμπλοκάρονται το ένα μετά το άλλο χάρη στις επίμονες προσπάθειες στο διάστημα των 18 μηνών θητείας αυτής της Περιφερειακής Αρχής.

Το έργο στη Σπηλιά, θα συμβάλει καθοριστικά στην πολυπόθητη ανάκαμψη της περιοχής, στην οποία θα δώσει την αντίστοιχη υπεραξία. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα τονώσει την τοπική οικονομία. Η εν λόγω επενδυτική προσπάθεια θ’ αποτελέσει ανάσα πνοής και ανάτασης στον χώρο των αναπτυξιακών υποδομών στην Κέρκυρα».

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, το τελικό αποτέλεσμα θα συνιστά ένα ολοκληρωμένο και πλήρως λειτουργικό τουριστικό καταφύγιο σκαφών αναψυχής στο κέντρο μιας ιστορικής -και ιδιαίτερης αισθητικής- πόλης, όπως είναι η Κέρκυρα, το οποίο θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους.

Ειδικότερα, τα έργα προσβλέπουν στην:

·        Επισκευή και ανακαίνιση του κτιριακού συγκροτήματος «Καφέ Γυαλί», ώστε να εξασφαλισθούν οι απαραίτητοι χερσαίοι χώροι εξυπηρέτησης του τουριστικού καταφυγίου.

·        Ολοκλήρωση του προσήνεμου μόλου συνολικού μήκους 124μ, από τον οποίο έχει ήδη κατασκευαστεί το πρώτο ευθύγραμμο τμήμα μήκους 38 μέτρων.

·        Τοποθέτηση πλωτών προβλητών για τον ελλιμενισμό σκαφών.

·        Αντιμετώπιση του θέματος ανανέωσης των υδάτων της λιμενολεκάνης

·        Εξασφάλιση ικανής ηλεκτρικής παροχής για τη λειτουργία του καταφυγίου.

·        Αντιμετώπιση της εκβολής των παντοροϊκών αγωγών αποχέτευσης Σπηλιάς στη λιμενολεκάνη του τουριστικού καταφυγίου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ