Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τσακλόγλου στα Παραπολιτικά 90,1: Στόχος μας να σταθούν όρθιες οι επιχειρήσεις

Εκτίμησε πως μετά την πανδημία η οικονομία θα αναπτυχθεί σημαντικά

Στόχος να σταθούν όρθιες και αλώβητες οι επιχειρήσεις από την πανδημία γι’ αυτό η κυβέρνηση δίνει ανάσες στην οικονομία δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο, ο υφυπουργός Εργασίας και καθηγητής Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών Πάνος Τσακλόγλου.

Ειδικότερα, ο κ. Τσακλόγλου, σημείωσε ότι με προσεκτικά βήματα θα πρέπει να προχωρήσουμε στα επόμενα στάδια ώστε να μην υπάρξει νέο μνημόνιο. Παράλληλα, εκτίμησε ότι μετά την πανδημία η οικονομία θα αναπτυχθεί σημαντικά.

Αναφορικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση είπε πως από την επόμενη χρονιά για τους νεοεισερχόμενους στην εργασία θα δημιουργούνται ασφαλιστικοί κουμπαράδες, τα χρήματα θα επενδύονται και στο τέλος του εργασιακού βίου οι ασφαλισμένοι θα λαμβάνουν σύνταξη με βάση τις εισφορές που έχουν καταβάλλει. Διευκρίνισε ότι οι συντάξεις του παλαιού συστήματος δεν θα δουν αλλαγές.

 Αναφορικά με τις ασφαλιστικές εισφορές είπε πως ήδη έχουν μειωθεί κατά 3,9%,είναι προγραμματισμένη μια μείωση μισής ποσοστιαίας μονάδας που αφορά τις εισφορές της επικουρικής ασφάλισης και απομένει μισή μονάδα για να φτάσουμε το στόχο του 5%.

 Για τις εκκρεμείς συντάξεις είπε πως οι καθυστερήσεις οφείλονται και στη συγχώνευση αρκετών ταμείων.

Σημείωσε, τέλος, πως έχουν ενισχυθεί οι υποδομές με την αγορά υπολογιστών ενώ είπε πως μεγάλο μέρος της πληροφορίες δεν είναι ψηφιοποιημένη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ