Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βασιλακόπουλος στα Παραπολιτικά 90,1: «Να ανοίξουν λιανεμπόριο και εστίαση ακόμη και αύριο»

Τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού στις δομές υγείας

Από τους πολίτες έχει φύγει ο μεγάλος φόβος, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Μπρα ντε φερ, με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή, ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε πως πρέπει να δεις εναλλακτικές στα μέτρα όταν βλέπεις πως οι περιορισμοί που έχεις λάβει έχουν μικρότερη αποτελεσματικότητα από την αναμενόμενη.

 Ζήτησε να ανοίξει το λιανεμπόριο στα μικρά μαγαζιά με ραντεβού, καφετέριες και εστιατόρια σε εξωτερικούς χώρους ακόμα και από αύριο.

 Τέλος, τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στις δομές υγείας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Βασιλακόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Ερωτηθείς για ποιο λόγο δεν πειθαρχούμε στα μέτρα ο κ. Βασιλακόπουλος, σημείωσε: «Μας έχει φύγει σίγουρα ο μεγάλος φόβος, συνηθίσαμε κιόλας. Φτάσαμε τον Νοέμβρη που είχαμε 120 νεκρούς τη μέρα, τώρα πεθαίνουν 50-60 άνθρωποι τη μέρα και δεν κάνει και τρομερή αίσθηση το θεωρείς δηλαδή κανονικότητα, αυτό με κάποιο τρόπο πρέπει να αλλάξει. Όταν βλέπεις ότι τα μέτρα που παίρνεις έχουν μικρότερη αποτελεσματικότητα από την αναμενόμενη γιατί αν πραγματικά τηρούσαμε το lockdown προφανώς θα ήταν πολύ περισσότερο αποτελεσματικό. Πρέπει να μελετήσεις γιατί δεν τηρεί ο κόσμος το lockdown  και τι εναλλακτικά μπορείς να κάνεις. 

Μεγάλο ποσοστό της μετάδοσης αυτή τη στιγμή γίνεται μέσα στα σπίτια, τη λένε ενδοοικογενειακή διασπορά και θα βάλετε  στην έννοια της οικογένειας και το φιλικό περιβάλλον. Είναι γεμάτα τα νοσοκομεία με τέτοιες μεταδόσεις.

Η λύση κατά τη γνώμη μου είναι να ανοίξουμε το λιανεμπόριο στα μικρά μαγαζιά μόνο, στην Αθήνα ή στις μεγάλες πόλεις μόνο με ραντεβού. Η πιθανότητα να πας σε ένα μικρό μαγαζί, να έχεις κλείσει και ραντεβού και να δημιουργηθεί  συνωστισμός απέξω είναι ελάχιστη. Δεύτερον, καφετέριες και εστιατόρια σε εξωτερικούς χώρους  για να μην πηγαίνει ο κόσμος στα σπίτια. Εγώ θα τα άνοιγα από αύριο».

Αναφορικά με την ενδεχόμενη απροθυμία των ιδιωτών  γιατρών στο κάλεσμα του υπουργού Υγείας, τόνισε: «Νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρξουν πιο ευέλικτα σχήματα. Όλοι οι ιδιώτες γιατροί έχουνε βάλει πλάτη αυτή την εποχή, έχουνε αποκρούσει πολύ μεγάλο ποσοστό των αρρώστων που θα  πήγαιναν στα νοσοκομεία κάνοντας από επισκέψεις κατ’ οίκων, δεχόμενοι επισκέψεις στα ιατρεία τους. Είναι πάρα πολύ δύσκολο όταν έχεις ένα ιατρείο στημένο με συγκεκριμένη δουλειά να το κλείσεις  και να πάει να δουλέψεις κατ’ αποκλειστικότητα ένα δύο μήνες στο κράτος και μετά να το ξανανοίξεις, δεν είναι τόσο εύκολο. Νομίζω ότι θα πρέπει να βγει ένα πιο ευέλικτο σχήμα ώστε ο άλλος  εκεί που κάνει 5 μέρες ιατρείο την εβδομάδα να κάνει και  δύο ή τρεις βάρδιες στο δημόσιο σύστημα.  Εκεί νομίζω ότι θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ανταπόκριση από τους συναδέλφους γιατι όλοι θέλουν να προσφέρουν 2-3 βάρδιες ή ένα χέρι βοηθείας αλλά δεν θέλουν και να κλείσουν τα ιατρεία τους».   

Για τον εμβολισμό των υγειονομικών, υπογράμμισε: «Είμαι υπέρ της υποχρεωτικότητας ιδίως στις δομές υγείας». 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ