Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου και εκτίμησε μέσω της βαλβίδας εκτόνωσης, πως οι πολίτες θα πειστούν να τηρήσουν τα μέτρα, κάτι που έχει ατονήσει.  Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων σκιαγραφεί το σχέδιο της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Απορρίπτει τις πρόωρες εκλογές ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για υγειονομικό και κοινωνικό σαμποτάζ στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχωρεί αύριο στην εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ της Κυριακής».

Όπως λέει η πρώτη προτεραιότητα είναι η ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. και covid testing σε πιο εκτεταμένη κλίμακα, ενώ τονίζει πως αν χρειαστεί δεν θα διστάσει να επιτάξει και ιδιωτικές μονάδες υγείας αν χρειαστεί. Επίσης, όπως λέει, θα συνεχιστεί η μερική αποσυμπίεση της κοινωνίας με μέτρα που θα δίνουν στους πολίτες μια ανάσα ελευθερίας. Και στη συνέχεια, με ρυθμίσεις που θα απελευθερώνουν προσεχτικά οικονομικές δραστηριότητες.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου και εκτίμησε μέσω της βαλβίδας εκτόνωσης, πως οι πολίτες θα πειστούν να τηρήσουν τα μέτρα, κάτι που έχει ατονήσει.

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για «άλμα δεκαετίας μετά τον κάβο της πανδημίας, ενώ υπογραμμίζει ότι «θέλω να παρουσιάσω μια αλλαγμένη χώρα στο τέλος της τετραετίας».

Ο ίδιος σημειώνει ότι το δημόσιο σύστημα υγείας ανταποκρίθηκε πλήρως και ακόμη ότι γκρεμίστηκαν τα στερεότυπα περί «τεμπέλη» δημοσίου υπαλλήλου και κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι προτιμά «τον δρόμο από τον νόμο» και προσθέτει ότι «η δημοκρατία δεν υποχώρησε στον εκβιασμό Κουφοντίνα».

Αναφορικά με τις πρόωρες εκλογές ο πρωθυπουργός απορρίπτει τα σχετικά σενάρια υπογραμμίζοντας:

«Θέλω την τετραετία να παρουσιάσω στους Έλληνες μια αλλαγμένη χώρα. Και να συγκριθούν τα πάντα: ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός, η αποτελεσματικότερη κυβέρνηση, το έργο, οι επιδόσεις και η θέση της Ελλάδας στις δύο περιόδους».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις