Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μπουλμπασάκος στα Παραπολιτικά 90,1: Η επιστράτευση είναι ένας «λεκές» στο ιατρικό σώμα

«Μετά από χρόνια θα αναφερόμαστε ότι η πολιτεία ζήτησε την συνδρομή των γιατρών και δεν την είχε»

«Η επιστράτευση είναι ένας λεκές στο ιατρικό σώμα, μετά από πολλά χρόνια θα αναφερόμαστε ότι η πολιτεία ζήτησε την συνδρομή των γιατρών και δεν την είχε και έγινε επιστράτευση», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην έκτακτη εκπομπή με τον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο συντονιστής διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Γιώργος Μπουλμπασάκος, αναφορικά με την επίταξη των ιδιωτών γιατρών.

«Ήξερα ότι επιστρατεύονται τα λεωφορεία και διάφορα άλλα πράγματα δεν περίμενα ποτέ να συμβεί στους γιατρούς», υπογράμμισε ο κ. Μπουμπασάκος.

«Υπάρχουν ευθύνες και στο υπουργείο που δεν φρόντισε να έχει λύση και ένα plan B σε αυτή την έκκληση που έκανε να συμμετάσχουν αλλά φυσικά μεγαλύτερες ευθύνες τις έχουν οι ηγεσίες των ιατρικών σωμάτων, και αναφέρομαι στον πανελλήνιο ιατρικό σύλλογο και στον ιατρικό σύλλογο της Αθήνας, με την απαράδεκτη στάση που κρατήσανε σε αυτές τις διαδικασίες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν κάνανε ουσιαστικά προτάσεις για να στηρίξουν το εθνικό σύστημα υγείας, όλα ήσαν υπεκφυγές και καλώ τον οποιοδήποτε να δει τις ανακοινώσεις και να καταλάβει αυτό που λέω. Ενώ υπήρχαν δυνατότητες και το σύστημα υγείας να στηριχτεί και χωρίς να τραυματιστεί το ιατρικό σώμα και χωρίς να αδικήσουμε ανθρώπους», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Γιατί υπάρχουν ιδιώτες γιατροί σήμερα που αγωνίζονται με τον covid και με τα περιστατικά και είναι χρήσιμοι εκεί που είναι όμως υπήρχε η δυνατότητα, δεν θέλω να τους τσουβαλιάζω όλους για κάποιους λίγους οι οποίοι έβαλαν τον εαυτό τους απόντα από τη μεγαλύτερη μάχη που δίνει η χώρα», διευκρίνισε ο ίδιος.

Για τους 206 ιδιώτες γιατρούς, ο συντονιστής διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του «Ευαγγελισμού», ανέφερε: «Σημασία έχει αν αυτοί είναι μάχιμοι και έχουν σχέση με την νοσοκομειακή ιατρική. Γιατί για να μπορείς να μπεις μέσα σε κλινική covid, για να μπορείς να μπεις μέσα σε κλινική μονάδα, για να μπεις σε μονάδα εντατικής, για να στα επείγοντα του covid πρέπει να έχεις σχετικά μια πρόσφατη εμπειρία από την άσκηση της νοσοκομειακής ιατρικής. Αν είναι ένας συνάδελφος ο οποίος έχει πολλά χρόνια να ασχοληθεί θα έχουμε πρόβλημα. Δεν ξέρω ποιοι είναι οι συνάδελφοι που έχουν πάρει τα φύλλα πορείας, περιμένω να είναι μάχιμοι όμως γιατί εμείς χρειαζόμαστε μάχιμους, της πρώτης γραμμής να μπουν αύριο».

«Η πρόταση που έκανα θα πρόσθετε στο σύστημα όχι 200 αλλά 500 γιατρούς πρώτης γραμμής . Υπήρχαν οι γιατροί, υπήρχε η προκήρυξη των 1.000 θέσεων των μονίμων γιατρών για το ΕΣΥ μέσα εκεί υπήρχαν 260 θέσεις οι οποίες είναι θέσεις πρώτης γραμμής», σημείωσε ο κ. Μπουλμπασάκος.

«Αν λέγατε ότι αυτούς που θα τους καλούσαμε να συμμετάσχουν θα τους μοριοδοτούσαμε, θα είχαν μια αυξημένη μοριοδότηση στην κρίση που θα επακολουθούσε για τη μονιμότητα και θα έπαιρναν φυσικά και μισθό του ΕΣΥ. Θα είχαμε συμμετοχή πολλαπλάσια και μάλιστα ανθρώπους μάχιμους γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι μέσα στα νοσοκομεία ή θέλουν να μπουν στα νοσοκομεία άρα θα είχαμε το νούμερα άνετα με αυτή τη διαδικασία», συνέχισε.

«Υπάρχουν πνευμονολόγοι στα Κέντρα Υγείας της Αττικής οι οποίοι παίρνουν εξετάσεις για covid και αυτοί θα μπορούσαν να έρθουν στα νοσοκομεία με μια απόσπαση για ένα μήνα. Υπήρχαν προτάσεις… υπάρχουν λύσεις αλλά χρειάζονται κινήσεις γρήγορες», πρόσθεσε.

«Αυτή τη στιγμή βιώνουμε την κορύφωση του τρίτου κύματος, που σημαίνει ότι θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες τα κρούσματα να είναι αυξημένα», τόνισε ο ίδιος.

Για τα non covid περιστατικά, ανέφερε: «Εγώ αυτή τη στιγμή δουλεύω με πληρότητες κλινικής 150% με non covid και μάλιστα βλέπουμε καρκίνους παραμελημένους, βλέπουμε αναπνευστικές ανεπάρκειες παραμελημένες γιατί ο κόσμος φοβάται. Θέλω να επισημάνω και να πω στους ανθρώπους οτιδήποτε πρόβλημα έχουνε να μην φοβούνται να πάνε στους γιατρούς. Εμείς μπορούμε να καλύψουμε και το non covid περιστατικό».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ