Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παγώνη στα Παραπολιτικά 90,1: Σκηνές πολέμου στις εφημερίες – Με πολύ αργούς ρυθμούς αποκλιμάκωση

Σε 10-15 μέρες η αποκλιμάκωση στις ΜΕΘ

«Έχουμε “πόλεμο” και όταν έχεις πόλεμο δεν μπορείς να κάνεις ούτε συζητήσεις, ούτε διαλόγους», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Ζούμε αληθινά» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνηαναφορικά με το ενδεχόμενο επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών.

«Μπαίνεις στη μάχη και από εκεί και πέρα κάνεις ότι είναι καλύτερο. Αυτό που συμβαίνει εμένα δεν μ’ αρέσει καθόλου και για αυτό εμείς σαν νοσοκομειακοί γιατροί δεν μπήκαμε καθόλου σε αυτή την ιστορία. Νομίζω ότι η διαχείριση που έγινε από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, από τον πρόεδρο δεν ήταν σωστή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έπρεπε να καλέσει τις Ομοσπονδίες των νοσοκομειακών γιατρών, να καλέσει την ΕΙΝΑΠ που η Αττική έχει το πρόβλημα, εμείς ευχαρίστως θα καθόμασταν σε ένα τραπέζι μαζί του, να προτείναμε και να βρίσκαμε λύσεις και να μην φτάναμε σε αυτό το σημείο που από χθες τουλάχιστον βλέπω αυτές τις διαμάχες μεταξύ συναδέλφων μου και δεν μου αρέσει καθόλου», εκτίμησε η κ. Παγώνη.

«Εμείς θα μπορούσαμε να κάνουμε του προτάσεις, και η Ομοσπονδία και η ΕΙΝΑΠ, θα μπορούσαμε να δούμε πώς να χειριστούμε αυτή την κατάσταση αλλά δυστυχώς επειδή ο πρόεδρος του Πανελληνίου ποτέ δεν ασχολήθηκε με τα νοσοκομεία δεν νομίζω ότι θα το έκανε και δεν το έκανε. Και δεν θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε γιατί εγώ καταλαβαίνω και τους ιδιώτες συναδέλφους μου οι οποίοι έχουν τα ιατρεία τους έχουν τους ασθενείς του και δεν είναι εύκολο οι άνθρωποι από τη μια στιγμή στην άλλη όμως μπορούσε να βρεθεί λύση», υπογράμμισε η ίδια.

«Όφειλε ως πρόεδρο του Πανελληνίου να κάνει αυτές τις συναντήσεις με τους νοσοκομειακούς γιατρούς και να δει τις προτάσεις που θα του κάνανε και πως μπορούσαμε να προχωρήσουμε και μετά να εισηγούμασταν στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Έτσι γίνονται αυτά τα πράγματα σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις», επισήμανε.

«Κάναμε μια πρόταση στο υπουργείο, υπάρχουν οι λύσεις από τις τέσσερις ειδικότητες που έχουν τελειώσει γιατροί, νέα άτομα μόλις έχουν φύγει από τα νοσοκομεία, έχουν κάνει τα χαρτιά τους να διοριστούνε, ας τους πάρει να προχωρήσουμε με πολύ γρήγορες διαδικασίες. Γρήγορα χωρίς να περιμένουμε κρίσεις και επικρίσεις, να τους πάρει είναι στις λίστες και να τελειώνουμε», δήλωσε επιπρόσθετα.

Αναφορικά με την εικόνα της εφημερίας στον Ευαγγελισμό, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ σημείωσε: «Αυτή είναι μια εικόνα που εμείς έχουμε τις τελευταίες εβδομάδες συνέχεια. Είναι η εικόνα που πιστεύω ότι περιοδικά και μετά από αυτή την ιστορία θα την έχουμε μπροστά μας όταν μπαίνουμε στο νοσοκομείο γιατί κάποιες εικόνες στιγματίζουν τη ζωή μας. Ένα χρόνο με τη νόσο αυτή εμείς έχουμε εικόνες φοβερές μπροστά μας, δεν φεύγουν τόσο εύκολα».

Ερωτηθείσα πότε εκτιμά ότι θα επέλθει η αποκλιμάκωση της κατάστασης, η κ. Παγώνη απάντησε: «Στο τέλος αυτής της εβδομάδας όχι στις ΜΕΘ, στα κρούσματα. Με πολύ αργούς ρυθμούς αποκλιμάκωση. Οι ΜΕΘ όχι θέλουν ακόμα 10-15 μέρες».

Ερωτηθείσα για την κατάσταση που επικρατεί στις εφημερίες, επισήμανε: «Σκηνές πολέμου. Να φανταστείτε ότι βάλαμε 90 περιστατικά covid και 67 άτομα no covid, η κλινική που δέχτηκε τα no covid από σήμερα πρέπει να τα μετακινήσω όλα αυτά και να γίνει κλινική covid μέχρι την Τετάρτη».

Για τα rapid τεστ στα φαρμακεία, ανέφερε: «Τα τεστ θα βοηθήσουν πάρα πολύ, εμείς τα ζητάγαμε. Βγαίναμε συνέχεια και λέγαμε να γίνουνε τεστ γιατί υπάρχουν ασυμπτωματικοί μπορούμε να τους βρούμε και να γίνει γρήγορη ιχνηλάτηση οπότε έτσι θα περιορίσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων και θα περιορίσουμε τις μεταλλάξεις, αυτές φοβόμαστε. Είναι εύκολα τεστ, είναι πάρα πολύ απλό».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ