Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης: Δεν υπάρχει συμφωνία για τα self test

«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία μεταξύ της πολιτείας και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου»

«Δεν υπάρχει κάποιος διάλογος μεταξύ της πολιτείας και των φαρμακοποιών έτσι ώστε να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδηςαναφορικά με τη διαδικασία των self test στα φαρμακεία.

«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία μεταξύ της πολιτείας και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου έτσι ώστε να ανταποκρίνονται σε μια συμφωνία όλα αυτά τα οποία ακούστηκαν. Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια συμφωνία πάνω στην οποία να μπορεί κάποιος να πει κάτι συγκεκριμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στο πολύ πρόσφατο παρελθόν μέσα από το διάλογο βρέθηκε μια πάρα πολύ καλή φόρμουλα για να μπορέσουμε να κλείσουμε τα ραντεβού των συμπολιτών μας για το εμβόλιο του κοροναϊού μέσα από τα φαρμακεία μας και πήγε πάρα πολύ καλά και αποτελεί υπόδειγμά και για άλλες χώρες της Ευρώπης. Αν ακολουθούσαμε την ίδια τακτική δηλαδή συνεννόηση μεταξύ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού και την πολιτείας θα βρίσκαμε τη λύση και για τα τεστ αυτά», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Αλίμονο αν αυτά γίνονται χωρίς κάποια συγκεκριμένη διαδικασία έτσι ώστε να εξασφαλίζεται προστασία η υγειονομική και των φαρμακοποιών και των πελατών», επισήμανε ο κ. Ευγενίδης.

«Φανταστείτε έναν όγκο πολιτών να είναι όλοι την ίδια στιγμή μέσα στο φαρμακείο, άλλο το να περνάει κάποιος όπως μπαίνει σε ένα φαρμακείο στη χάση και στη φέξη και άλλο να έρθουν όλοι μαζί για να πάρουν κάτι το οποίο χορηγείται δωρεάν. Και πολύ καλά χορηγείται δωρεάν αλλά θα πρέπει να γίνει με μια συγκεκριμενη διαδικασία που για εμάς τουλάχιστο προέχει η ασφάλεια», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί ότι θα πρέπει να δίνεται ένα ποσό στους φαρμακοποιούς, ο πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης απάντησε: «Είναι εύλογο να το υπάρχει κάποια αποζημίωση ανάλογα με το τι προσφέρεις. Αυτή η αποζημίωση μπορεί να είναι από μηδενική μέχρι υψηλή ανάλογα με το τι προσφέρεις αυτά όμως είναι θέματα τα οποία πρέπει να συζητηθούνε. Ούτε αυτό δεν έχει συζητηθεί».

«Εμείς δεν λέμε ότι σώνει και καλά πρέπει να πληρωθούμε συγκεκριμένο ποσό, να συζητήσουν οι αρμόδιοι να δει ο καθένας από την πλευρά του τι έχει να πει. Πρέπει να υπάρχει συνομιλία πρώτα για να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα και επειδή το παρελθόν με το κλείσιμο των ραντεβού δείχνει το δρόμο αυτόν πρέπει να ακολουθήσουμε, τον πετυχημένο δρόμο», διευκρίνισε ο κ. Ευγενίδης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ