Τον «Ερυθρό Σταυρό» επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας που είχε συναντήσεις με τη διοίκηση και το υγειονομικό προσωπικό.

Προσερχόμενος στο νοσοκομείο κάποιοι νοσηλευτές τον υποδέχτηκαν με χειροκρότημα, με τον κ. Τσίπρα να λέει: «δεν θα έπρεπε να χειροκροτήσετε εσείς, εμείς θα έπρεπε να χειροκροτούμε εσάς».

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την επίσκεψη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι κατάσταση πολέμου, εξήρε τις προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και επέκρινε την κυβέρνηση για την επίταξη χωρίς σχέδιο όπως είπε αντί για μόνιμες προσλήψεις που θα ενισχύσουν το ΕΣΥ.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Η έλλειψη κλινών δημιουργεί εικόνα κατάστασης πολέμου. Όλες οι υπόλοιπες παθήσεις δεν αντιμετωπίζονται όπως πρέπει να αντιμετωπισθούν. Η εικόνα είναι πως τα νοσοκομεία μας είναι δυστυχώς πάνω από τον κόκκινο συναγερμό, στα πρόθυρα της κατάρρευσης», προσθέτοντας ότι αν δεν έχει καταρρεύσει ακόμη το σύστημα υγείας είναι χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού της χώρας.

«Πρέπει και οι γιατροί να συνδράμουν και να προτάξουν τον Όρκο στον Ιπποκράτη, αλλά φοβάμαι ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο» είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «ανακοίνωσε την [επιστράτευση] 200 γιατρών χωρίς να πει για τις ειδικότητες».

Επανέλαβε ακόμη το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας, διερωτώμενος «τί άλλο πρέπει να γίνει για να επιτάξει η κυβέρνηση τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια;»

«Όλοι να βάλουν πλάτη, ιδιώτες γιατροί και ιδιωτικά νοσηλευτήρια αλλά και η κυβέρνηση να έχει σχέδιο» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις