Για την πορεία της πανδημίας μίλησε στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Ερωτηθείσα για την κατάσταση στα νοσοκομεία, διευκρίνισε ότι έχουν γίνει προσλήψεις και έχουν γίνει τα μέγιστα για την ενίσχυση του ΕΣΥ. «Έχουν προσληφθεί 10.000, από τους οποίους οι 4.000 θα μονιμοποιηθούν μέσω ΑΣΕΠ. Έχει γίνει ό,τι είναι δυνατόν».

Τόνισε, μάλιστα, ότι η προσέλευση των ιδιωτών γιατρών είναι πολύ ικανοποιητική και έχει ξεπεράσει το 90%. Όσον αφορά, δε, την επίταξη περαιτέρω ιδιωτικών κλινικών, απάντησε πως υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και ό,τι άλλο χρειαστεί να γίνει θα γίνει. «Το σύστημα υγείας είναι ένα και περιλαμβάνει τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές και πολυδύναμες ΜΕΘ».

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου και άλλων δραστηριοτήτων, η κ. Πελώνη είπε πως το λιανεμπόριο και τα σχολεία παραμένουν στις προτεραιότητες.

Σημείωσε, επίσης, πως αρχές Απριλίου τα δωρεάν self-test θα είναι έτοιμα προς διάθεση.

«Εμείς είμαστε στο τρίτο κύμα, όσο θα προχωράμε τους εμβολιασμούς τόσο θα το αφήνουμε πίσω μας. Πριν από λίγη ώρα φτάσαμε στους 1 εκατ. εμβολιασμένους με την πρώτη δόση.», είπε κλείνοντας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις