Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βαλτάς (πρόεδρος ΠΦΣ) στα Παραπολιτικά 90,1 για self test: Δεν είπαμε ότι αρνούμαστε – Εμείς θέλουμε να προτείνουμε λύσεις

«Υπάρχουν προτάσεις που θα συζητηθούν με το υπουργείο»

«Δεν είπαμε ότι αρνούμαστε, εμείς θέλουμε να προτείνουμε λύσεις για να το κάνουμε κατά τον καλύτερο τρόπο», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην έκτακτη εκπομπή με τον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς, αναφορικά με τα self test.

«Υπάρχουν προτάσεις που θα συζητηθούν με το υπουργείο δεν είναι θέμα συζητήσεις στα ΜΜΕ. 100% έχουμε προτάσεις οι οποίες είναι διαδικαστικές», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Θα πρέπει όλα τα φώτα να είναι στραμμένα ως προς το θετικό σημείο ότι τα φαρμακεία θα κάνουν μια διαδικασία όπως αναλάβαμε και τη διαδικασία των ραντεβού, όπως αναλάβαμε και τη διαδικασία του φαρμάκου υψηλού κόστους για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε το συνάνθρωπό μας ώστε να λάβει απρόσκοπτά και με ασφάλεια αυτά τα self test μέσα από τα φαρμακεία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαλτάς.

«Θεωρώ ότι ο θόρυβος πρέπει να είναι προς το θετικό αν υπήρχε μια παρεξήγηση σε δηλώσεις των συνδικαλιστών στο Σαββατοκύριακο είμαι υποχρεωμένος να σας λύσω τις απορίες, να σας πω τους προβληματισμούς μας και τις αιτιάσεις μας τις οποίες θα τις καταθέσουμε στο υπουργείο υγείας γιατί ο στόχος είναι αν αυτή η διαδικασία ξεκινήσει να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα», εκτίμησε ο ίδιος.

«Όταν ξεκινάει μια τέτοια ενέργεια η ενέργεια αυτή έχει προβλήματα και οργανωτικά, που έχει, και διαδικαστικά αλλά και θέματα υγειονομικού και επιδημιολογικού ενδιαφέροντος», πρόσθεσε.

«Δεν είναι κάτι το οποίο έτσι απρόσκοπτα μπορεί να το αποδεχτεί ο κλάδος αν προηγουμένως δεν έχουν λυθεί σοβαρότατα προβλήματα τα οποία αφορούν και τη διαδικασία αλλά και τα θέματα των προβλημάτων που θα προκύψουν από την τεράστια επισκεψιμότητα που θα προκύψει στα φαρμακεία», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Το πρώτο θέμα είναι το διαδικαστικό, θα πρέπει να λυθούν προβλήματα που άμεσα μας ενδιαφέρουν διότι εμείς θα είμαστε οι τελικοί παραλήπτες το πως θα προμηθευτούμε και πως θα διατεθούν 35 εκατομμύρια τεστ σε 10 χιλιάδες φαρμακεία», διευκρίνισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

«Πρέπει να λύσουμε λειτουργικά προβλήματα, διαδικαστικά προβλήματα γιατί θα πρέπει ο άνθρωπος που θα έρθει να μην ταλαιπωρηθεί, όπως να μην ταλαιπωρηθεί το φαρμακείο και να μην ταλαιπωρηθούν και οι πελάτες οι οποίοι έρχονται για φάρμακα», τόνισε ο κ. Βαλτάς.

Ερωτηθείς αν θα είχαν την ίδια στάση στην περίπτωση που το τεστ δεν ήταν δωρεάν, ο κ. Βαλτάς απάντησε: «Δεν θα θέλαμε να το πουλήσουμε γιατί αυτή η παροχή που δίνει το κράτος πρέπει να δοθεί δωρεάν από τη στιγμή κατά την οποία πρέπει να κάνει εκατομμύρια τεστ. Ο πολίτης θα πρέπει να πάρει το τεστ του απρόσκοπτα και εμείς θα πρέπει να συζητήσουμε με τον υπουργό».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ