Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας (AOCTA) με το Πρόεδρο εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Μαρτίου μεταξύ εκπροσώπων των Προεδρείων   του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας AOCTA και των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν από τον AOCTA ο Πρόεδρος  κύριος Σπύρος Χαλικιόπουλος και  ο Α’ Αντιπροέδρος κύριος Δημήτρης Διαβάτης, ενώ από τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ ο Πρόεδρος κύριος Χρήστος Κυπριώτης , ο Γραμματέας κύριος Ροδίτης Γεράσιμος και το μέλος κύριος Γεώργιος Μοιρισκλάβος.

Αρχικά ο Πρόεδρος του AOCTA ευχαρίστησε για την μεγάλη προσφορά των εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας και για την άψογη παροχή υπηρεσιών ,το σημαντικό έργο που επιτελούν στο στάδιο της επείγουσας  μεταφοράς και της προ-νοσοκομειακής φροντίδας, ειδικά τον τελευταίο χρόνο που οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα  δύσκολες λόγω της πανδημίας .

Ο κύριος Χαλικιόπουλος επισήμανε την πρόθεση της στήριξης του ΕΚΑΒ από τον AOCTA όποτε αυτή ζητηθεί, όπως άλλωστε έγινε και στην αρχή της πανδημίας με την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με δωρεά απαραίτητου υλικού και εξοπλισμού.

Εν συνεχεία o Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας έκαναν αναφορά στα μείζονα θέματα που χρήζουν άμεσης διευθέτησης:

·         Αναγκαιότητα ενίσχυσης  των ΕΚΑΒ  με νέα  σύγχρονα και ασφαλή ασθενοφόρα που θα φέρουν τον απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό.

·         Αναγκαιότητα ενίσχυσης σε υγειονομικό υλικό  για την βελτίωση των υπηρεσιών .

·         Στέγαση των ΕΚΑΒ.

Το κτήριο στο οποίο στεγάζονται τα ΕΚΑΒ Κέρκυρας είναι ακατάλληλο λόγω θέσης, καθώς είναι επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και τα οχήματα. Είναι ανάγκη να υπάρξει μετεγκατάσταση. Η δωρεά ενός κτηρίου που θα πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές να φιλοξενήσει τα ΕΚΑΒ κρίνεται αναγκαία.

·         Συντήρηση των οχημάτων.

Έως σήμερα η συντήρηση των οχημάτων γίνεται στα Γιάννενα , με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις έως ότου επισκευαστούν. Η πλέον ενδεδειγμένη λύση θα ήταν η επισκευή τους να γίνεται στο νησί της Κέρκυρας.

·         Επιβεβλημένη η επιστροφή του τηλεφωνικού κέντρου ΕΚΑΒ  στην Κέρκυρα.

Το 166  έως σήμερα χτυπάει στα Γιάννενα και όχι στην Κέρκυρα. Θα πρέπει άμεσα να επιστρέψει το τηλεφωνικό κέντρο στην Κέρκυρα, για ευνόητους λόγους.

·         Πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού.

Αναγκαίο είναι να προσληφθεί επιπλέον μόνιμο προσωπικό στα ΕΚΑΒ Κέρκυρας, επαρκές για τη δημιουργία βάσης στο Βορρά.

·         Λειτουργία του πλωτού ασθενοφόρου .

Θα πρέπει απαραιτήτως το πλωτό ασθενοφόρο να επανδρωθεί από άτομα του ΕΚΑΒ για την αντιμετώπιση των περιστατικών.

·          Αναγκαιότητα  ίδρυσης Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, λόγω πολλαπλών διακομιδών στα Γιάννενα σχεδόν σε καθημερινή βάση.

·         Διαμονή εργαζομένων του ΕΚΑΒ από άλλα μέρη της Ελλάδας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ζητείται λύση προκειμένου οι εργαζόμενοι στα ΕΚΑΒ που έρχονται και ενισχύουν το νησί κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, να μπορούν να διαμένουν  σε καταλύματα με μηδενική χρέωση.

·          Αναγκαιότητα τοποθέτησης περισσότερων απινιδωτών σε όλο το νησί, καθώς  η χρήση τους είναι σωτήρια.

Οι δωρεές απινιδωτών στα ΕΚΑΒ Κέρκυρας θα ήταν  η πλέον άμεση λύση στο πρόβλημα.

·         Κυκλοφοριακό.

Στο Σολάρι και στην Εθνικής Λευκίμμης τα ασθενοφόρα αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα λόγω κίνησης, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο των ΕΚΑΒ για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών. Πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και να γίνονται οι μεταφορές των περιστατικών στο μικρότερο δυνατό χρόνο.

 Κλείνοντας την συζήτησή τους  οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν πως  θα υπάρξουν και επόμενες συναντήσεις, με στόχο την από κοινού εξεύρεση λύσεων για την διασφάλιση της ετοιμότητας των ΕΚΑΒ Κέρκυρας εν όψει επανεκκίνησης  της τουριστικής περιόδου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ