Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Απάντηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στον Σπύρο Νεράντζη

Αγαπητέ Συνάδελφε, Με πραγματική έκπληξη έλαβα την από 9.3.2021 (αρ. Πρωτ. 8502/11.3.2021) επιστολή σας, η οποία με προβλημάτισε για το εάν θα έπρεπε να σας απαντήσω και γραπτώς, αφού προφορικά επικοινωνούμε συχνά και είχαμε συζητήσει το αίτημά σας διεξοδικά, αλλά και για το ύφος που θα έπρεπε να έχει η απάντησή μου αυτή. 

Γνωρίζετε πολύ καλά τον σεβασμό που τρέφω προς το πρόσωπό σας, εξαιτίας των πολύχρονων εθελοντικών σας δράσεων ως ενεργού συμπολίτη μας, μια προσπάθεια που σας ανέδειξε επικεφαλής δημοτικής παράταξης (H Κέρκυρα Ψηλά) στο παρόν Δημοτικό Συμβούλιο. Η συνεργασία, μάλιστα, της παράταξής σας με την πλειοψηφούσα παράταξη της Δημάρχου μας κας Μερόπης Σπυριδούλας Υδραίου, από την οποία προέρχομαι και στην οποία ανήκω, έχει αναπτύξει έναν βαθύτερο διάλογο στις προτάσεις επίλυσης των χρονίων ζητημάτων που ταλανίζουν τον Δήμο μας. Ήδη συνεργαζόμαστε περίπου δεκαοκτώ μήνες και πλέον έχουμε γνωριστεί. Γνωρίζετε, ότι μου αρέσει το χιούμορ, αλλά αντιπαθώ την ειρωνεία. Έτσι, η φράση σας «αξίζει να σημειώσουμε, ότι σημειώσατε άλλη μια πρωτοτυπία», δεν μπορώ να πιστεύσω ότι είναι δική σας, αφού δεν αρμόζει στον άνθρωπο που γνωρίζω και ουσιαστικά προσβάλλει και τους δύο μας και την όποια συνεργασία μας… 

Μου θέτετε, λοιπόν, έντεκα ερωτήματα και θα σας απαντήσω περιεκτικά:

1. Υπάρχει μια ομάδα ερωτημάτων σας (τα 1,2,3,8,9,10 και 11), που αναφέρονται 

ουσιαστικά στη διαδικασία εισαγωγής ενός θέματος και αναγραφής του στην Ημερήσια Διάταξη μιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τον Κανονισμό μας, οφείλει όποιος ζητά τη συζήτηση ενός θέματος να καταθέτει τεκμηριωμένη εισήγηση, η οποία θα περιλαμβάνει τοποθέτηση και πρόταση, προκειμένου να μπορούν να τοποθετηθούν τα μέλη του Συμβουλίου. Εάν πρόκειται για θέμα, που εκφράζεται με ερώτηση ή σύνολο ερωτήσεων, τότε το ζήτημα αποστέλλεται στην αρμόδια Υπηρεσία και στον πολιτικό προϊστάμενο της για τη σχετική απάντηση. Εσείς, μας έχετε στείλει τον προβληματισμό σας για το ζήτημα των απορριμμάτων, τα σχετικά έγγραφα, αλλά καμία συγκεκριμένη τεκμηριωμένη πρόταση επί του εν λόγω ζητήματος.

2. Αναφορικά με τις ευθύνες, τις προσωπικές μου, όπως αναφέρετε στα ερωτήματά σας (τα 4,5,6,7), αλλά και ευρύτερα ολοκλήρου του Σώματος, θα ήθελα να σας εκφράσω και πάλι την έκπληξή μου. Διότι, ενώ σας διαβεβαίωνα επί ενάμιση μήνα ότι θα συζητηθεί το προτεινόμενο θέμα σας σε ειδική κατεπείγουσα συνεδρίαση – όταν θα υπήρχαν νέα στοιχεία και εξέλιξη στην υπόθεση των απορριμμάτων, αφού ήδη είχαν προηγηθεί άλλες έξι (6) τουλάχιστον συνεδριάσεις του Συμβουλίου μας για το ζήτημα αυτό, αλλά και δεκάδες ερωτήσεις στη διαδικασία του Δημοτικού ελέγχου – την παραμονή της τελευταίας 5ης ειδικής και κατεπείγουσας συνεδρίασης (9 Μαρτίου 2021) επικοινώνησα τηλεφωνικά μαζί σας, όπως συνηθίζω να κάνω με ΟΛΟΥΣ τους επικεφαλής των εννέα (9) δημοτικών παρατάξεων όταν απαιτείται, προκειμένου να σας γνωστοποιήσω την πρόθεσή μας να συζητηθεί διεξοδικά, σε βάθος και πλάτος, το θέμα των απορριμμάτων, αφού πλέον υπήρξαν εξελίξεις στο ζήτημα και προέκυψαν νέα στοιχεία. Σας υπενθυμίζω ότι τεκμηριωμένες προτάσεις αναφορικά με το ζήτημα που προτείνετε, έχουν καταθέσει συνάδελφοί μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, μεταξύ των οποίων πρόσφατα και ο πρώην Δήμαρχος κ. Χρύσανθος Σαρλής. Τα δύο θέματα της κατεπείγουσας συνεδρίασης έφεραν τίτλο: – Εκχώρηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων από τον ΣΥΔΙΣΑ Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ προς το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων: α) από την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του παραπάνω Συνδέσμου και της ΔΙΑΔΗΜΑ Α.Ε. και β) Εκχώρηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων από τον ΣΥΔΙΣΑ Π.Ε. Κέρκυρας προς το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων από τη Σύμβαση μεταφοράς των αποβλήτων αρμοδιότητας του Δήμου στις εγκαταστάσεις της παραπάνω εταιρείας στην Κοζάνη για την εναπόθεση και διαχείριση αυτών. – Έγκριση του από 4.3.2021 υποβληθέντος αιτήματος του ΦΟΔΣΑ Ιoν Νήσων Α.Ε. για παράδοση της εγκεκριμένης προμελέτης και συγκεκριμένα: το τεύχος προμελέτης, τα τοπογραφικά του έργου, τα σχέδια της τεχνικής προμελέτης (διαγράμματα ροής, γενικών διατάξεων, Η/Μ, στατικών κ.λ.π.), τη γεωτεχνική μελέτη του έργου με τα συνοδευτικά Παραρτήματα, τις αποφάσεις εγκρίσεων & θεώρησης των ανωτέρω, τα διαγωνιστικά τεύχη του έργου, όλα τα σχετικά έγγραφα με την εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, καθώς και τις εγκρίσεις, γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις αρμοδίων επιτροπών, συμβουλίων και οργάνων, του έργου «Εγκατάσταση επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) Κέρκυρας». 

Τα δύο ανωτέρω θέματα ουσιαστικά συμπεριέχουν και το προτεινόμενο δικό σας: «Από τον ΣΥΔΙΣΑ στον νέο ΦΟΔΣΑ και η ανάγκη προετοιμασίας μας για το 2021». Αντί, λοιπόν, να προσέλθετε και να καταθέσετε στο Συμβούλιό μας, τις όποιες ερωτήσεις, σκέψεις, αντιρρήσεις και το σημαντικότερο, τις τεκμηριωμένες προτάσεις σας, προσήλθατε σ’ αυτό για να ψηφίσετε τη μη συζήτηση ενός θέματος (ΣΥΔΙΣΑ και ΦΟΔΣΑ) που κι εσείς επιθυμούσατε δικαιολογημένα να συζητηθεί στο Συμβούλιό μας, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αναρμόδιο για τη συζήτηση αυτή! Ως εκ τούτου, αγαπητέ συνάδελφε, «πολύς θόρυβος για το τίποτα» και θα μου επιτρέψετε να σας επιστρέψω το αίτημά σας, μετά μάλιστα την τελευταία απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, προκειμένου να το αποστείλετε στα αρμόδια, κατά τη δική σας άποψη και κρίση, Συλλογικά Όργανα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ