Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γεραπετρίτης στα Παραπολιτικά 90,1: Η αμερικανική διπλωματία βλέπει με διαφορετικό μάτι την Ελλάδα

«Η χώρα μας εξελίσσεται σε πολύ ισχυρό περιφερικό παίκτη»

«Υπάρχει μια αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων οι οποίες βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αναφερόμενος στην αυριανή τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μπάϊντεν.

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η αμερικανική διπλωματία βλέπει με διαφορετικό μάτι την Ελλάδα που εξελίσσεται σε πολύ ισχυρό περιφερικό παίκτη.

Παράλληλα εκτίμησε ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει φυσική παρουσία των δύο ηγετών πιθανότατα στις ΗΠΑ.

Στο μέτωπο του κοροναϊού, ο υπουργός Επικρατείας δεν απέκλεισε ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας ενώ είπε πως οι εμβολιασμοί εξελίσσονται εξαιρετικά καλά.

Την ίδια στιγμή επισήμανε την ανάγκη να ενισχυθεί το σύστημα υγείας της χώρας, η δυνατότητα του ευρέως testing και η αναβάθμιση του επιπέδου της συμμόρφωσης των πολιτών με απελευθέρωση της κοινωνίας.

Ακόμη σημείωσε πως η μεταδοτικότητα οφείλεται πέρα από την επικράτηση του βρετανικού στελέχους, σε συναθροίσεις στα σπίτια, στους χώρους εργασίας και της υπαίθριες συναθροίσεις.

Αναφορικά με το άνοιγμα του τοπικού λιανεμπορίου, ανέφερε πως θα υπάρξει αποσυμπίεση καθώς ο κόσμος θα κλυκλοφορήσει ενώ για τα σχολεία είπε πως οι μαθητές βρίσκονται σε οριακή ψυχολογική κατάσταση.

Επιπρόσθετα ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε πως η επίταξη έχει δημοσιονομικό κόστος ενώ σε ερώτηση εάν θα γίνουν νέες επιτάξεις γιατρών και ιδιωτικών κλινικών απάντησε πως «η κυβέρνηση θα εξαντλήσει οτιδήποτε είναι αναγκαίο».

Τέλος όσον αφορά τα self test στα φαρμακεία, ανέφερε πως θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και σκοπός είναι να ελέγξουμε τη διασπορά του κοροναϊού.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ