Τουλάχιστον 6 στους 10 πολίτες, ποσοστό 62%, δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας, σύμφωνα με νέα πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Interview, από τις 17 έως τις 22 Μαρτίου 2021 σε 1.105 άτομα, για λογαριασμό της Βεργίνα Τηλεόραση.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 57% δεν είναι ευχαριστημένοι ούτε από την οικονομική διαχείριση της κρίσης, με το 53% πάντως, να πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε χειρότερη διαχείριση. Οι ερωτηθέντες στη συντριπτική τους πλειοψηφία (57%) ζητούν την άρση του lockdown πιστεύοντας ότι «κούρασε και δεν αποδίδει».

Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται στο 15%. Το 37% εμπιστεύεται την κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα την ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, ενώ το 22% τον ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο στη σειρά παραμένει σταθερά το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 6,5%, ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 5,1% το ΚΚΕ 4,3% και το ΜεΡΑ25 3,5%.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 37%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 22%, το ΚΙΝΑΛ το 6,5%, το ΚΚΕ 4,3%, η Ελληνική Λύση 5.1%, το ΜεΡΑ25 3.5%, ενώ οι αναποφάσιστοι αντιπροσωπεύουν το 12,1%.

Το 51% θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι του 24% που θεωρεί καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα.

Η αξιολόγηση των υπουργών

Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των πολιτών, πιο αποτελεσματικός στον τομέα ευθυνής του θεωρείται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος (7,6%) με τον υπουργό ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη να ακολουθεί (7,3%). Στην τρίτη θέση να βρίσκονται ο Βασίλης Κικίλιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 7,2%. Ακολουθούν ο Μάκης Βορίδης (6,5%), ο Χρήστος Σταϊκούρας (6,3%), ο Χάρης Θεοχάρης (6%) και τελευταίοι στην αξιολόγηση των ερωτηθέντων ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (5%) και η Νίκη Κεραμέως (4,9%).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις