Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Διαδικτυακή εκδήλωση της ΔΕΕΠ Κέρκυρας με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη

Απόψε 23/3/2012 και στα πλαίσια του προγράμματος «Διάδραση» της Γραμματείας Οργανωτικού της ΝΔ, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχαρη, με θέμα «Οι προκλήσεις του Ελληνικού Τουρισμού στην μετά COVID Εποχή». 

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε ο Διευθυντής Γραφείου Προέδρου, αν. Γραμματέας ΠΕ και Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ κ. Στέλιος Κονταδακης. 

Στην σύσκεψη αυτή συμμετείχαν όλοι οι Πρόεδροι ΔΕΕΠ όλης της Χώρας και οι υπεύθυνοι Τομέα Τουρισμού των ΔΕΕΠ, καθώς και αλλά στελέχη του κόμματος, συνολικά 133 άτομα.

Την ΔΕΕΠ Κέρκυρας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της κ. Γιαννης Κοντος και ο Υπευθυνος Τομέα Τουρισμού κ. Στεφανος Δημουλης. 

Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κέρκυρας κ. Γιαννης Κοντος διετύπωσε προς τον Υπουργό ερωτήσεις σχετικά με την τόνωση της κρουαζιέρας [απ. Η κρουαζιέρα αποτελεί προσωπικό στοίχημα για το Υπουργείο Τουρισμού, έχει προβλεφθεί εμβολιασμός των επιβατών όπου η Ελλάδα είναι home port, ενώ ήδη υπάρχει τεράστια ζήτηση, σε κρατήσεις, για την Ελλάδα μεγαλύτερη από την Καραϊβική, τις Σεϋχέλλες και την Φλοριντα], την απαγόρευση μετάβασης σε άλλη χώρα για αναψυχή έως 30/06, που επεβλήθη, με απειλή προστίμου, από την Μ. Βρετανία [απ. Επισήμως ημερομηνία ανοίγματος της Βρετανικής αγοράς παραμένει η 17/05/2021, μάλλον αυτό γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους και ήδη ο Υπουργός σήμερα συναντήθηκε με την την Πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλειου κ. Σμιθ] και τα ενοικιαζόμενα καταλύματα και την νομοθεσία που διέπει την λειτουργία τους (συγκεκριμένα ο κ. Κοντος ζήτησε την αναστολή της υποχρέωσης πρόσληψης ναυαγοσώστη στις πισίνες) [απ. Η διάταξη θεσπίστηκε για να προστατεύσει τους ιδιοκτήτες από τις δικαστικές περιπέτειες μετά από ατυχήματα και θανάτους πελατών και ήδη αποφασίστηκε το «πάγωμα» της εφαρμογής της για έναν χρόνο, αντιλαμβανόμενο το Υπουργείο τις δυσκολίες της παρούσας περιόδου]. 

Το συμπέρασμα της εκδήλωσης ήταν ότι αναμένεται μια καλύτερη τουριστική περίοδος φέτος σε σχέση με πέρσι, ενώ η Κυβέρνηση καταβάλλει προς το σκοπό αυτό, κάθε δυνατή προσπάθεια και προετοιμασία και για την κρουαζιέρα και για την ασφαλή επαύξηση του τουριστικού προϊόντος, αλλά και για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. 

Σε αυτό θα συντείνει το πρόγραμμα εμβολιασμού και η προώθηση του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού. 

Το ενδιαφέρον και η αγωνία σε σχέση με τον τουρισμό ήταν έκδηλο κυρίως από τις ΔΕΕΠ των περιοχών που ο τουρισμός έχει πρωτεύοντα ρόλο. 

Όμως ο κ. Θεοχαρης διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, για μια καλή και προσοδοφόρα τουριστική σαιζόν. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΕΕΠ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ