Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πρόεδρος εργαζομένων στο Λαϊκό στα Παραπολιτικά 90,1: Δεν πέθαναν χθες οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Τι λέει ο Τάσος Αντωνόπουλος αναφορικά με την καταγγελία για θανάτους από το κοροναϊό εκτός ΜΕΘ στο Λαϊκό Νοσοκομείο

«Δεν πέθαναν χθες οι άνθρωποι αυτοί διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, είχαμε έναν θάνατο στις 19/3, είχαμε έναν θάνατο στις 13, οι ασθενείς αυτοί ήταν διασωληνωμένοι για 3 και 4 μέρες όπου περίμεναν το πολυπόθητο κρεβάτι εντατικής θεραπείας».

Αυτό διευκρίνισε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με την δημοσιογράφο Αγγελική Καρδιόλακα, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Λαϊκό Νοσοκομείο, Τάσος Αντωνόπουλοςαναφορικά με την καταγγελία για θανάτους από το κοροναϊό εκτός ΜΕΘ στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

«Τι σημαίνει διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ; Ένας απλός φορητός αναπνευστήρας σε κανονική κλινική covid, αυτό δεν είναι μονάδα, οι ειδικοί να μας πουν τι σημαίνει μονάδα, όσο απέχει η γη από το φεγγάρι. Αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται το σύστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνόπουλος.

Για την εφημερία στο Λαϊκό, ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου ανέφερε: «Είχαμε μόνο 22 κρεβάτια ενώ η ζήτηση ήταν 40-45, στα 10-12 κρεβάτια στις 11 η ώρα βαρέσαμε εσωτερικό συναγερμό τι θα γίνει η διαχείριση; Θα βάλουμε φορεία και στους θαλάμους covid; Βάλαμε 7 φορεία στους θαλάμους covid. Έχουμε αυτή τη στιγμή στο Λαϊκό νοσοκομείο ασθενείς που παραμένουν σε απλό αναπνευστήρα, σε απλό κρεβάτι και περιμένουμε πότε θα βρεθεί το πολυπόθητο κρεβάτι ΜΕΘ».

«Εμάς ο Ερυθρός χθες δεν μας βοήθησε ούτε ένα κρεβάτι, δεν έχει μπει ακόμα στον πόλεμο και δίνουμε τη μάχη μόνοι μας. Χθες ήμασταν μόνοι μας στην Αθήνα. Ένα νοσοκομείο όταν πεις το αδειάζω και το μετατρέπω αυτό δεν γίνεται σε ένα 24ωρο είναι λογικό και εμείς δεν περιμέναμε να ξεκινήσει. Εμείς όμως είμαστε νοσοκομείο κορμός, εφημερεύαμε μόνοι μας, δεν είχαμε μόνο covid έχουμε και άλλα περιστατικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Υπήρξε διασπορά στην Α χειρουργική κλινική και υπήρχε αναστολή δέκα χειρουργείων, δεν χειρουργήσαμε σήμερα. Προς τιμήν του καθηγητή κ. Φελέκουρα είπε για την ασφάλεια των ασθενών δεν χειρουργούμε. Θέλω να πω ότι και εμείς έχουμε παρενέργειες όταν είχαμε 0 κρεβάτια και έχουμε από τα 500, 90 covid, αυτό έχει παρενέργειες μέσα σε ένα νοσοκομείο που εφημερεύει», υπογράμμισε ο κ. Αντωνόπουλος.

«Εμείς δεν κάνουμε ούτε καν μαραθώνιο, κάνουμε Σπάρταθλον, από την Αθήνα στη Σπάρτη τρέξιμο…», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ