Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στέφανος Γκίκας «Υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες!»

Με αφορμή την Επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Γιορτάζουμε σήμερα την Επέτειο ενός μεγάλου και ηρωικού αγώνα που ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην Ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία.

Η τόλμη, η αφοσίωση, η αυτοθυσία, η φιλοπατρία και η πίστη των Ηρώων του 1821 είναι κάποιες από τις αρετές που απετέλεσαν αντικείμενο θαυμασμού και μελέτης από τους πολίτες του ελεύθερου κόσμου όλα αυτά τα 200 χρόνια.

Αυτή η Επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας μας δίνει την αφορμή να μελετήσουμε ξανά την ιστορία μας, να ανακαλύψουμε πτυχές που ενδεχομένως δεν γνωρίζαμε και να διδαχθούμε από αυτήν.

Επί 200 χρόνια η Ελλάδα εξελίχθηκε, μεγάλωσε και εκσυγχρονίστηκε, αλλά παρέμεινε πιστή στις Αξίες του Έθνους μας. Σήμερα είναι ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κράτος, μέλος της ΕΕ, αξιόπιστος εταίρος διμερών και πολυμερών πολιτικών, οικονομικών και στρατιωτικών σχημάτων.

Εκτός της αναδρομής στο παρελθόν, μας δίνεται όμως και η ευκαιρία να συλλογιστούμε για το πως οραματιζόμαστε την Ελλάδα του μέλλοντος. Μία Ελλάδα με ισόρροπη ανάπτυξη και ευημερία για όλους τους πολίτες της.

Δυστυχώς, η πανδημία δεν μας επιτρέπει να γιορτάσουμε την σημερινή ημέρα όπως της αρμόζει. Ωστόσο, όλοι οι Έλληνες απανταχού θα παρακολουθήσουμε με υπερηφάνεια τις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων μας Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στην μεγάλη στρατιωτική Παρέλαση της Αθήνας. Επιπλέον, έως το τέλος του έτους θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» πολλές ιστορικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, τόσο εντός της Επικράτειας όσο και στο εξωτερικό.

Η σημερινή Εθνική Επέτειος και η γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου μας δίνουν κουράγιο και δύναμη για τις δύσκολες στιγμές που περνάμε εξαιτίας της πανδημίας. Το 1821 οι Έλληνες ενώθηκαν για έναν κοινό σκοπό: την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη. Σήμερα οφείλουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, να αγωνιστούμε με υπευθυνότητα για να ξεπεράσουμε και αυτό τον «κάβο» και να δημιουργήσουμε ξανά.

Εύχομαι από καρδιάς Χρόνια Πολλά!

Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνας!»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ