«Πυρά» από την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία καταλογίζει στη ΝΔ «μεθόδευση» που «καταλύει τη μυστικότητα της ψήφου», στη ψηφοφορία για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Νίκο Παππά. Αφορμή τα όσα έγιναν στη Διάσκεψη των Προέδρων, όπου η πλειοψηφία αποφάσισε την διαδικασία της Επιστολικής Ψήφου για τους βουλευτές.

Η  μίλησε ευθέως για σχέδιο δίωξης των πολιτικών αντιπάλων: «Έχετε καταλύσει τα πάντα εν μέσω πανδημίας, έχετε καταλύσει τη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού και τώρα καταλύετε τη μυστικότητα της ψηφοφορίας. Επειδή προφανώς έχετε εσωκομματικό πρόβλημα, θέλετε να ελέγξετε την ψήφο των βουλευτών σας, φοβούμενοι διαρροές», είπε χαρακτηριστικά η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Όλγα Γεροβασίλη.

Η Όλγα Γεροβασίλη

Σύμφωνα με πηγές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η απόφαση προβλέπει μεν την φυσική παρουσία των βουλευτών κατά 50άδες σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει στην Βουλή, αλλά και την αποστολή επιστολικής ψήφου για όσους βουλευτές το επιλέγουν, χωρίς όμως – όπως λένε- τους όρους που διασφαλίζουν την μυστικότητα, και οι οποίοι προβλέπονται από τον κανονισμό της Βουλής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις