«Οι σχέσεις των δύο χωρών έρχονται από πολύ μακριά και μπορούν να πάνε πολύ μακριά. Στη Ρωσία άλλωστε μεγαλούργησε ο ευεργέτης Ιωάννης Βαρβάκης, από εκεί ξεκίνησε ο πρώτος κυβερνήτης μας, Ιωάννης Καποδίστριας. Δεν ξεχνάμε τη σταθερή υποστήριξη της ρωσικής δημοκρατίας σε μια λύση ενιαίου διζωνικού κράρτους για το Κυπριακό και τις θέσεις της για την Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυρικάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας τις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Ρώσο ομόλογό του Μιχαήλ Μισούστιν.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρωθυπουργός χαρακτήρισε «κοινή γιορτή» για Ρωσία και Ελλάδα την ελληνική Επανάσταση, αναφέροντας: «Υποστηρίξαμε ο ένας τον άλλο σε άλλες στιγμές στην ιστορία. Δεν ξεχνάμε πως πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας ήταν ο Ιωάννης Καποδίστριας».

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον πρωθυπουργό της Ρωσίας στην Αθήνα, προσγειώθηκε στις 14:00 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τον υποδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ τιμητικό άγημα απέδωσε τιμές.

Στις 14:30, ο Μιχαήλ Μισούστιν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αργότερα, στις 18:15 ο Ρώσος πρωθυπουργός θα μεταβεί στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, όπου μαζί με όλους τους προσκεκλημένους θα τον υποδεχθούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη. Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει ξενάγηση των προσκεκλημένων στην Πινακοθήκη, τμηματικά και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Στις 20:30 είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο του οποίου θα υπάρξει προσφώνηση από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και αντιφωνήσεις των υψηλών προσκεκλημένων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις