Απαντήσεις για την πρόθεση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, για το μεγάλο στοίχημα της σύγχρονης Ελλάδας, και τον δείκτη αισιοδοξίας δίνουν οι πολίτες στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc για την τηλεόραση του Alpha. Μάλιστα, οι ερωτηθέντες απάντησαν και σε κρίσιμες ερωτήσεις με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, μεγαλύτερο στοίχημα για τη σύγχρονη Ελλάδα είναι η ανάκαμψη της οικονομίας. Ακολουθεί η διατήρηση της εθνικής μας ακεραιότητας, η εθνική ενότητα, ο εκσυγχρονισμός του κράτους και η περαιτέρω ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών.

Ο δείκτης αισιοδοξίας

Σε ό,τι αφορά τον δείκτη αισιοδοξίας για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ελλάδα του 2021, το 49,1% δήλωσαν αισιόδοξοι και το 48,8% απαισιόδοξοι.

Η επιστροφή στην κανονικότητα

Στο πότε πιστεύουν ότι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, το 9,8% απάντησε «έως το Πάσχα», το 29,2% «έως το καλοκαίρι», το 25% «έως του τέλος του 2021», το 20% «το 2022» και το 11% «αργότερα».


Τι λένε για τον εμβολιασμό

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα αν σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Το 69,1% λέει «ναι, όσο πιο σύντομα γίνεται» ή «μάλλον ναι, αργότερα», το 18,5% απάντησε «μάλλον όχι» ή «σίγουρα όχι», ενώ ένα 11% απάντησε ότι το έχει κάνει ήδη.

Όξυνση του κλίματος

Σχεδόν 3 στους 10 πολίτες, ποσοστό 29,2%, λένε ότι ευθύνεται η κυβέρνηση για την όξυνση του κλίματος και την ένταση της πόλωσης, ενώ 4 στους 10 – ποσοστό 40,7%, επιρρίπτουν ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ. Το 18,5% είπε ότι ευθύνονται και οι δύο εξίσου, ενώ το 5% ότι δεν ευθύνεται κανείς ιδιαίτερα.

Αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε ερώτηση για το πως θα πήγαιναν τα πράγματα εάν είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, το 49,2% απάντησε ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, το 29,6% ότι θα ήταν περίπου τα ίδια, ενώ το 15,3% ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα απ’ ότι τώρα.

Ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, το 50,7% θεωρεί καλύτερο πρωθυπουργό τον πρώτο, ενώ το 22,8% τον δεύτερο. Το 26,5% απάντησε Δ.Α.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις