Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Διευθυντής κλινικής covid Ευαγγελισμού στα Παραπολιτικά 90,1: Διαχειρίσιμη η τελευταία εφημερία

«Αν αυτό συνεχιστεί ίσως αυτό να αντανακλά μια γενικότερη κατάσταση επιπέδωσης των κρουσμάτων», δήλωσε ο Ευάγγελος Μπαλής

«Η τελευταία εφημερία ήταν μια διαχειρίσιμη εφημερία, μια καλύτερη εφημερία σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες για τον Ευαγγελισμό», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο διευθυντής κλινικής covid στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Ευάγγελος Μπαλής, αναφορικά με την κατάσταση στο νοσοκομείο.

«Δεν έχω ενημέρωση τι έχει γίνει στα υπόλοιπα νοσοκομεία για να μπορούμε να δούμε αν αυτό αντανακλά μια γενικότερη κατάσταση ή όχι. Αν αυτό συνεχιστεί μια -δύο εφημερίες ακόμα ίσως αυτό να αντανακλά μια γενικότερη κατάσταση επιπέδωσης των κρουσμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τις ΜΕΘ, ο κ. Μπαλής σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή τα περιστατικά που χρειάζονται μονάδα εδώ στον Ευαγγελισμό βρίσκουνε μονάδα».

«Καταφέρνουμε και διαχειριζόμαστε όσο το δυνατόν σε συντομότερο χρονικό διάστημα, γίνεται μια εντατική δουλειά τόσο από την μονάδα του Ευαγγελισμού όσο και από τις κλινικές», δήλωσε επιπρόσθετα.

Για τις διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ, ο διευθυντής κλινικής covid στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ανέφερε: «Η λίστα στο ΕΚΑΒ (για τις ΜΕΘ), είναι κάτι το οποίο ισχύει πάρα πολλά χρόνια. Πάρα πολλές φορές δεν βρίσκουν οι ασθενείς ούτ ετην πρώτη μέρα ούτε τη δεύτερη ούτε την τρίτη Μονάδα, δεν μιλάω για τώρα μιλάω γενικότερα ότι αυτό συνέβαινε, και υπήρχε η νοσηλεία στο θάλαμο. Ένας ασθενής που νοσηλεύεται σε θάλαμο με αναπνευστήρα σαφώς δεν είναι στο ιδανικότερο περιβάλλον».

«Το ιδανικό για τον ασθενή από τη στιγμή που διασωληνώνεται είναι να είναι στην μονάδα και αυτό είναι το επιθυμητό από τους γιατρούς, τώρα καμιά φορά δεν είναι ευκταίο αυτό που είναι επιθυμητό. Στο δικό μας νοσοκομείο ευτυχώς έχουμε καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπορούν να απορροφούνται τα περιστατικά», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Υπήρχαν μέρες που διασωληνώντουσαν ημερησίως 5 και 7 περιστατικά αυτά δεν μπορούν να απορροφηθούν σε χρόνο dt δηλαδή τώρα διασωληνώθηκαν, τώρα πήγαν στη μονάδα όταν υπάρχει όλο αυτό αλλά συνήθως εντός 24ώρου μπορούν να απορροφηθούν. Αυτό εξαρτάται και από την ημέρα δηλαδή είναι δυναμικά φαινόμενα αυτά δεν ειναι κάτι που μπορούμε να πούμε ότι ισχύει πάντα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι μπορεί να ανοίξει το λιανεμπόριο, ο κ. Μπαλής απάντησε: «Αυτά είναι αποφάσεις οι οποίες ενέχουν δύο παράγοντες ο ένας είναι ο οικονομικός και ο άλλος ο ιατρικός. Οι γιατροί δεν πρέπει να εμπλέκονται στα οικονομικά. Ιατρικά αυτή τη στιγμή δεν θεωρώ ότι πρέπει να γίνει αυτό το πράγμα».

«Ένας πολιτικός αν δει ότι οικονομικά δεν μπορεί να αντέξει το κράτος ας πάρει την ευθύνη να προχωρήσει, οι γιατροί θα μένουμε στα ιατρικά και αυτό θα πρέπει να κάνουν όλοι που μιλάνε και από εκεί και πέρα το τι θα γίνει οικονομοτεχνικά ας το αφήσουμε σε άλλους», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ