Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Καμπανάκι» Μανωλόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1: Αν έχουμε υψηλά κρούσματα προς το τέλος Μαϊου δεν θα έρθει κανείς στην Ελλάδα

«Αντίθετα αν εξελιχθεί θετικά η αποκλιμάκωση, το Πάσχα είμαστε πολύ προσεκτικοί και πέσουν οι αριθμοί προς το τέλος Μάη»

«Αν έχουμε υψηλά κρούσματα προς το τέλος Μαϊου και τον Ιούνιο δεν θα έρθει κανείς στην Ελλάδα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Ευάγγελος Μανωλόπουλοςαναφορικά με τη δήλωσή του ότι θα πρέπει να επιλέξουμε αν θα κάνουμε Πάσχα ή καλοκαίρι.

«Αντίθετα αν εξελιχθεί θετικά η αποκλιμάκωση, το Πάσχα είμαστε πολύ προσεκτικοί και πέσουν οι αριθμοί προς το τέλος Μάη σε χαμηλά νούμερα, μαζί και με τους εμβολιασμούς που τότε θα αρχίσει πραγματικά να φαίνεται η επίδρασή τους, θα έχουμε μια πολύ καλή εικόνα που αυτή θα βάλει τις βάσεις για ένα καλό καλοκαίρι», διευκρίνισε ο κ. Μανωλόπουλος.

«Δεν ξέρω αν θα ανοίξουνε ή όχι αλλά κυρίως στη δική μας διάθεση, αν θεωρήσουμε ότι το Πάσχα είναι χαλαρό και πάμε και κάνουμε το Πάσχα όπως θέλουμε να το κάνουμε και μας αξίζει, στο χωριό με την οικογένεια αυτό πιθανόν με δεδομένα τα πολλά κρούσματα που έχουμε, και δεν θα έχουν αποκλιμακωθεί ακόμα και αν έχουν μειωθεί κάπως, θα είναι ακόμα αρκετά ψηλά από ότι φαίνεται οπότε υπάρχει κίνδυνος να έχουμε μια αναζωπύρωση και αυτό θα επηρεάσει τον αριθμό κρουσμάτων που θα έχουμε προς το τέλος Μάη και τον Ιούνιο και θα καθορίσει το καλοκαίρι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σε τι αριθμό κρουσμάτων θα πρέπει να είμαστε για να μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα στα χωριά, ο καθηγητής απάντησε: «Νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε στα χαμηλά τριψήφια, δηλαδή 200-300 ή και χαμηλότερα. Αν είμαστε πάνω από 1000 κρούσματα θεωρώ ότι είναι πολλά και δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να ανοίξουμε πάρα πολύ. Μπορεί κάποια πράγματα να ανοίξουν αλλά ας πούμε οι μετακινήσεις από νομό σε νομό θα είναι πάρα πολύ παρακινδυνευμένες».

«Μακάρι να έχουν μειωθεί τα κρούσματα τις επόμενες 4 εβδομάδες σε πολύ χαμηλά νούμερα για να μπορούμε να δούμε το θέμα με αισιοδοξία αλλά δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Δεν ξέρουμε καν αν έχουμε πιάσει την κορύφωση και είμαστε στα 3.000-3.500 κρούσματα», επισήμανε ο κ. Μανωλόπουλος.

«Δεν μπορώ να πω αν πρέπει να είναι κλειστές οι εκκλησίες ή να ανοίξουν με κάποια μέτρα όπως είναι και τώρα με πολύ περιορισμένο κοινό, πολύ προσεκτικά. Να υπάρχει δηλαδή η αίσθηση ότι είμαστε πολύ προσεκτικοί και στις θρησκευτικές δραστηριότητες. Δεν λέω απαραίτητα ότι θα πρέπει να είμαστε κλειστά ίσως λίγο πιο ανοιχτά όπως και το λιανεμπόριο μπορεί να ανοίξει με κάποια μέτρα αυτά που ίσως πει η επιτροπή τις επόμενες εβδομάδες αλλά όχι να περάσει το μήνυμα ότι το Πάσχα είμαστε καλά και πάμε χαλαρά να αναπληρώσουμε αυτά που έχουμε χάσει», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Εγώ πιστεύω να στερηθούμε λίγο ακόμα για να κερδίσουμε μετά το καλοκαίρι και τις υπόλοιπες δραστηριότητές μας», σημείωσε.

«Αν καταφέρουμε και περάσουμε αυτό τον κάβο με λίγες απώλειες σε θέμα κρουσμάτων και νοσηλειών νομίζω μετά από τα μέσα Μαΐου προς το τέλος Μαΐου θα δούμε σημαντική βελτίωση σε όλες τις παραμέτρους τις αρνητικές και θα είμαστε πολύ δυνατά τον Ιούνιο. Είναι καθοριστικό αν ο ξένος οποιασδήποτε χώρας, εμβολιασμένος ή μη, βλέπει στην Ελλάδα κρούσματα πολλά δεν θα έρθει. Αν βλέπει ότι δεν έχει κρούσματα θα έρθει. Αυτό είναι κρίσιμο και το κρίσιμο μήνυμα θα είναι τον Μάιο δεν θα είναι τον Ιούλιο», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ