Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

25η Μαρτίου – Αφορμή για αναβάθμιση των συμβόλων

Ο Διονύσιος Σολωμός, ο μεγάλος και εθνικός ποιητής, τέκνο της Επτανήσου, παίρνει την θέση του.

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, οι εκδηλώσεις της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου θα συμπεριελαμβάνουν :

  • Κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Διονυσίου Σολωμού στην Κέρκυρα. Παράλληλα, η Περιφερειάρχης έχει διατυπώσει το αίτημα, με επιστολή της προς την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, χορηγίας ανδριάντα του Διονυσίου Σολωμού στην Κέρκυρα, όπου ο εθνικός ποιητής έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του, έγραψε τα πιο ώριμα έργα του, όπως οι “Ελευθεροι Πολιορκημένοι”. Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου σημειώνει ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας είχε χρηματοδοτήσει, επίσης, την επισκευή της οικίας του Διονυσίου Σολωμού στην Κέρκυρα το 2009 και την μουσειολογική μελέτη, επιτρέποντας έτσι την μετατροπή της σε “Μουσείο Σολωμού” (στα Μουράγια της παλιάς πόλης).
  • Εκδηλωση απόδοσης τιμής στον Διονυσιο Σολωμό τον Λόφο του Στράνη στη Ζάκυνθο όπου εμπνεύστη το Ύμνον στην Ελευθερία. Η κατάθεση στεφάνου στη Ζάκυνθο γίνεται στον ανδριάντα του Διονυσίου Σολωμού στην ομώνυμη πλατεία.
  • Κατάθεση στεφάνου θα γίνεται και στο Μαγεμένο Λευκάδας, ιστορικός τόπος για την προετοιμασία της Επανάστασης, που συνδέεται με τον ρόλο του Ιωάννη Καποδίστρια.
  • Στην Κεφαλονιά σε συνεργασία με τον Δήμο Αργοστολίου θα αναζητηθεί χώρος για τοποθέτηση προτομής του εθνικού ποιητή, της Ελευθερίας.

Παράλληλα, οι κεντρικοί χώροι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων θα διακοσμηθούν με προσωπογραφίες του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, των ποιητών της ελευθερίας Διονυσίου Σολωμού και Ανδρέα Κάλβου, όπως και μεγάλων μορφών του Αγώνα του 1821  που συνδέονται με την τοπική ιστορία, όπως και ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης στην Λευκάδα, ο Κωνσταντίνος Μεταξάς στην Κεφαλονιά, ο Ευγένιος Καραβίας στο Επαρχείο της Ιθάκης κ.α..

Επισκεφθείτε το επίσημο κανάλι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Youtube για να παρακολουθήσετε τις σχετικές δηλώσεις της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ