Διαβάστε το ρεπορτάζ:

Σε τσιφλίκι τους έχουν μετατρέψει τη Βουλή ορισμένοι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Υπηρεσίας Ασφαλείας λειτουργώντας κάτω από τα ραντάρ της διοίκησης. Φαινόμενα οικογενειοκρατίας, εκμετάλλευση της δεσπόζουσας θέσης, μικροτακτοποιήσεις και κάθε είδους ρουσφέτια και συναλλαγές έχουν κάνει την εμφάνισή τους δείχνοντας κλίμα ασυνήθιστης χαλαρότητας.

Ο έμπειρος κοινοβουλευτικός συντάκτης Κώστας Πουλακίδας

Την ίδια ώρα στην ΥΑΒΕ διεξάγεται ακόμα η έρευνα για την διαρροή του βίντεο με τον θανάσιμο αυτοκινητιστικό δυστύχημα του 23χρονου Ιάσονα. Η πρωτοφανής για τα κοινοβουλευτικά χρονικά διαρροή του βίντεο, ειδικά με τον τρόπο που έγινε αλλά και με την επικοινωνιακή διαχείριση που έτυχε με υπαινιγμούς εις βάρος του νεκρού Ιάσονα, έπληξε το κύρος της υπηρεσίας και προκάλεσε την δημόσια αποδοκιμασία ακόμη και του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα.

«Δεν έπρεπε να γίνει», επαναλαμβάνει διαρκώς ο πρόεδρος σημειώνοντας ότι πρόκειται για προανακριτικό υλικό που είναι απόρρητο και δεν έπρεπε να βγει, ειδικά από την Βουλή.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε η Αυγή, η καταγραφή του βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του κοινοβουλίου με το δυστύχημα έγινε στο αστυνομικό φυλάκιο που βρίσκεται στο προαύλιο της Βουλής, πίσω από το ασανσέρ του υπόγειου πάρκινγκ. Ακόμη όμως δεν έχουν γίνει γνωστά τα πρόσωπα που «πρωταγωνιστούν» και σχολιάζουν το προανακριτικό υλικό. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να συμμετέχει και ανώτατος αξιωματικός της ΥΑΒΕ. Επισήμως πάντως η Βουλή λέει ότι η έρευνα συνεχίζεται.

Συνυπηρέτηση συζύγων

Δεν είναι όμως μόνο η διαρροή του βίντεο από το θανάσιμο δυστύχημα. Στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Βουλής καταγράφονται επεισόδια νεποτισμού με κύριο χαρακτηριστικό την συνυπηρέτηση συζύγων παρά την περί του αντιθέτου οδηγία της ηγεσίας της ΕΛΑΣ. Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί που υπηρετούν στη Βουλή λαμβάνουν από την υπηρεσία τους ένα επιπλέον επίδομα (της τάξης των 300 – 550 ευρώ ανάλογα με το βαθμό και με τα χρόνια υπηρεσίας), γεγονός που κάνει επίζηλη την μετάθεση στο κοινοβούλιο ειδικά για τους μόνιμα κακοπληρωμένους χαμηλόβαθμους υπαλλήλους. Όμως φαίνεται ότι οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΥΑΒΕ μεριμνούν ώστε στο δικό τους σπίτι να μπαίνει ένας ακόμη μισθός μέσω των 2 επιδομάτων που λαμβάνουν.
Ενδεικτικές είναι 2 περιπτώσεις συνυπηρέτησης συζύγων που τους τελευταίους μήνες προκαλούν πολλά σχόλια ανάμεσα στους αστυνομικούς της ΥΑΒΕ. Η πρώτη περίπτωση αφορά την σύζυγο υψηλόβαθμου αξιωματικού με ευθύνη για την ασφάλεια της Βουλής η οποία μετατέθηκε και αυτή στη Βουλή μερίμνη του συζύγου της. Για να μην ξεσπάσει όμως σκάνδαλο φρόντισαν να την τοποθετήσουν σε… «απομεμακρυσμένη» υπηρεσία. Έτσι δεν είναι στο κεντρικό κτίριο της Βουλής που υπηρετεί ο σύζυγος, αλλά στο κτίριο του πρώην δημόσιου καπνεργοστασίου που βρίσκεται στην Λένορμαν, εκεί όπου βρίσκεται η βιβλιοθήκη της Βουλής! Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο κουνιάδος του συγκεκριμένου διοικητή υπηρετεί στην Αστυνομία και μάλιστα στην ασφάλεια της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.
Δεν είναι όμως η μόνη περίπτωση συνυπηρέτησης συζύγων που διαπιστώθηκε το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, γυναίκα αστυνομικός υπηρετεί στη Βουλή και ο αστυνομικός σύζυγός της υπηρετούσε επίσης στη Βουλή και συγκεκριμένα στην ασφάλεια του Σταύρου Καλαφάτη όταν ήταν γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Λάδι για καλές υπηρεσίες

Αυτό όμως που συζητείται πολύ έντονα ανάμεσα στα στελέχη της ΥΑΒΕ είναι η πώληση λαδιού από αξιωματικό ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στον φρούραρχο της Βουλής ταξίαρχο Φώτη Ντουίτση. Ο εν λόγω αστυνομικός έχει μετατρέψει το πάρκινγκ της Βουλής σε… κατάστημα ελαιοκομικών προϊόντων.

Φωτό αρχείου

Καταγόμενος από την Καλαμάτα φέρνει και πουλά τενεκέδες λάδι από την πατρίδα του! Οι πελάτες του είναι οι συνάδελφοί του που υπηρετούν στην Υπηρεσία Ασφαλείας ανεξαρτήτως βαθμού και θέσης.
Οι τενεκέδες με το λάδι μεταφέρονται από το ένα πορτμπαγκάζ στο άλλο, ειδικά όταν βγαίνει το φρέσκο λάδι, με τους αστυνομικούς που ελέγχουν την κίνηση στο πάρκινγκ μέσα από τις κάμερες ασφαλείας να μην ξέρουν τι να κάνουν βλέποντας την συναλλαγή. Δεν είναι οι μόνοι. Οι περισσότεροι αστυνομικοί υπάλληλοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση, καθώς γνωρίζουν από την εμπειρία τους πως όσοι αγοράζουν λάδι από τον συγκεκριμένο αξιωματικό με την καρδιακή συμπεριφορά τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης στις υπηρεσίες (π.χ. αν θα κάνουν σκοπιά σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο του κοινοβουλίου, αν θα φορούν στολή).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις