Μη σας ξεγελά ο ενικός του τίτλου γιατί πολύ απλά δεν είναι μόνο ένας. Πολλά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βιώνουν αυτή την αντίληψη ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η πολιτική τους συμπεριφορά.

Η πεποίθησή τους ότι όταν και όποτε παρέλθει η εποχή της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, οι ίδιοι αξιωματικά (και λόγω των κοινωνικών αγώνων των βεβαίως βεβαίως) θα επανακαταλάβουν τις θέσεις που κατείχαν προκαλεί μία επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά, η οποία οδηγεί στο να γίνει πραγματικότητα η αρχικά εσφαλμένη σύλληψη της κατάστασης.
Αυτή η απατηλή ισχύς της αυτοεκπληρούμενης προφητείας διαιωνίζει την κυριαρχία του λάθους όπως έλεγε και ο πατέρας της σύγχρονης κοινωνιολογίας Ρόμπερτ Μέρτον.
Γιατί ο προφήτης παραθέτει την πραγματική πορεία των γεγονότων ως απόδειξη για το ότι είχε εξαρχής δίκιο.
Παραδείγματα πολλά και πρόσφατα.

Αν δεν βγάλουμε κείμενο για την απεργία πείνας του Κουφοντίνα θα απωλέσουμε την ριζοσπαστικότητά μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Αν δεν πάμε κόντρα στην πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στο Ελληνικό θα κατηγορηθούμε για έλλειψη περιβαλλοντικής ευαισθησίας.
Αν λείψουμε από τις πορείες θα χάσουμε την επαφή με τα κινήματα.

Δεν πα να βρέχει φθορά (και ψήφους), εμείς κρατάμε την γραμμή μας και σε όποιον αρέσουμε.
Και πάει λέγοντας και …κάνοντας στα πιο κρίσιμα σημεία το λάθος, η δημοσκοπική στασιμότητα διαιωνίζεται αλλά αυτοί δικαιώνονται.

Γιατί “φταίει ότι δεν έχουμε αντιπρόταση” καθώς εκείνοι δεν φταίνε ποτέ που θολώνει το μήνυμα. Όπως π.χ συνέβη την ημέρα της εξαιρετικής εκδήλωση για το νέο ΕΣΥ που ισοφαρίστηκε επικοινωνιακα με την δήλωση Δρίτσα για τη 17 Νοέμβρη.
Εξάλλου κανένας δεν θα τους (π.χ) διαγράψει. Πραγματικά ο Τσίπρας θα είχε ενδιαφέρον να το δοκιμάσει και σε κάποιον ακόμα, πλην του Κοντονή, απλά και μόνο για να διαπιστώσει μετά από λίγο καιρό ότι η πέρα από την αξιμνημόνευτη διαδρομή τους η τρέχουσα κοινωνική απήχηση κάποιων εξ αυτών των στελεχών είναι περισσότερο σκιά παρά μπόι.

Θέλετε να γράψω μερικά ονόματα εκείνων που έφυγαν το 2015; Οι περισσότεροι ιδιωτεύουν ή στην καλύτερη χρησιμοποιούνται θλιβερά, για τους ίδιους, από το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο όπως συμβαίνει συχνά πυκνά και με τους προφήτες.

Πιθανότατα τον Τσίπρα δεν τον ενδιαφέρει. Ενδιαφέρει όμως αυτούς τους πολίτες και τις δυνάμεις που παρακολουθούν για το αν υπάρχει πραγματική μετεξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Που θέλουν να ακούσουν προγραμματικές θέσεις και προτάσεις πέρα από ευκολίες και εμμονές.
Ενα ευρύτατο κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα που προβληματίζεται μπροστά στο ενδεχόμενο μιας μακρόχρονης κυριαρχίας της ακροκεντροδεξιάς.

Έναν κόσμο που, γίνεται όλο και περισσότερος από τις συνέπειες της πανδημίας και ο οποίος  βλέπει να γεμίζει η αντιπολιτευτική καρδάρα για να την κλωτσάνε οι προφήτες ώστε να έχουν και ένα ρόλο.

Με αυτά και με αυτά, έρχεται μία εβδομάδα τρομερής πόλωσης με αφορμή την προανακριτική που στηνει η Νέα Δημοκρατία για τον Νίκο Παππά αλλά και σταδιακής βελτίωσης των επιδημιολογικών στοιχείων κυρίως λόγω καιρού. Γιατί αποδείχτηκε ότι  πλην των εμβολιασμών, το πρώτο τρίμηνο του 2021 δεν υπήρχε κάποιο άλλο σοβαρό σχέδιο. Απλά κερδήθηκε χρόνος και ελλείψει πίεσης από τα ΜΜΕ που δεν χύνουν ούτε δάκρυ για τους χιλιάδες νεκρούς και διασωληνωμένους, η κυβέρνηση φτάνει στο υγειονομικό και πολιτικό ξέφωτο. Καλώς εχόντων των πραγμάτων αυτό το σπιράλ φτάνει στο τέλος. Η πίεση στο ΕΣΥ θα μειωθεί και προσεχώς στο επίκεντρο θα τεθεί η οικονομία τα λουκέτα και ο τουρισμός. Καλύτερα για όλους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις