«Επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση» χαρακτηρίζει τα self test o τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός και τονίζει ότι έχουν μείνει εκτός σχεδιασμού τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια παρά τα κρούσματα κορονοϊού και την κατάσταση στα νοσοκομεία.

«Έχει χαθεί η μάχη ελέγχου της διασποράς στον πληθυσμό. Οι κλειστοί χώροι εργασίας, οι κλειστές δομές, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, υπάρχει μεγάλο έλλειμμα έγκαιρης παρέμβασης. Χρειαζόμαστε νέο μείγμα υγειονομικών μέτρων που να δίνει έμφαση στην προνοσοκομειακή αντιμετώπιση κρουσμάτων. Το ΕΣΥ έχει επωμιστεί όλο το βάρος. Έχουν μείνει εκτός σχεδιασμού τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια» ανέφερε μιλώντας στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη.

Αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς, ο κ. Ξανθός σημείωσε: «Γίνεται τεχνητό άνοιγμα αισιοδοξίας που είναι ανεδαφικό γιατί διαψεύδονται συνεχώς. Να γίνει σαφές ότι προτεραιότητα είναι η δημόσια υγεία».

Όσον αφορά τα self test, o κ. Ξάνθος τα χαρακτήρισε ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση. «Μπορεί να βοηθήσουν επικουρικά μόνο. Είναι προβληματικό το ότι δεν ξεκίνησε από το υπουργείο Υγείας ή τον ΕΟΔΥ αλλά το ανακοίνωσε ο κ. Σκέρτσος. Κάνει διαγωνισμό η Πολιτική Προστασία με αμφίβολες διαδικασίες και με μία εταιρία να δεσπόζει. Μπορεί να κρύβονται μεθοδεύσεις και εξυπηρετήσεις συμφερόντων».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις