Θέλουμε να γίνουμε ξανά φοιτητές! Ούτε λόγος για Πανεπιστημιακή αστυνομία!

Share:

To Σάββατο 27/03, πραγματοποιήθηκε μουσική διαμαρτυρία – κινητοποίηση, η οποία ξεκίνησε από τον προαύλιο χώρο του ψυχιατρείου και κατέληξε στην Σπιανάδα. Ενδιάμεσες στάσεις όπου ακούστηκαν οι διασκευές των τραγουδιών έγιναν στην πλατεία Σαρόκο, στην Ανουντσιάτα αλλά και στην Σπιανάδα. Οι φοιτητές ακούστηκαν ηχηρά και μελωδικά να διατρανώνουν το δίκαιο αίτημα : Θέλουμε να γίνουμε ξανά φοιτητές! Ούτε λόγος για Πανεπιστημιακή αστυνομία! Να δοθούν τα 30 εκατομμύρια για την επαναλειτουργία των σχολών μας! Οι φοιτητές που παλεύουν για σπουδές, δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες!

Η μορφή αυτή κινητοποίησης διαμορφώθηκε με βάση τα πλαίσια που έχουν ψηφιστεί από όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου, που καταδεικνύουν την κλιμακούμενη και πολύμορφη αντίδραση των φοιτητικών συλλόγων απέναντι στον νόμο – έκτρωμα Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. Έναν νόμο που η κυβέρνηση έφερε μέσα στην περίοδο της πανδημίας και με τις σχολές μας να είναι κλειστές, με σκοπό να μην συναντήσει αντιδράσεις, με σκοπό οι φοιτητές να μην μπορούν να απαντήσουν οργανωμένα.

Κόντρα όμως σε όλη αυτήν την τρομοκρατία και την καταστολή οι φοιτητές απαντήσαμε περισσότερο δυναμικά και οργανωμένα από ποτέ!

Πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας και απαντήσαμε εντείνοντας την διεκδίκηση για μέτρα προστασίας της υγείας μας, για να ανοίξουν οι σχολές μας κόντρα στην τρομοκρατία.

Τώρα είναι η ώρα οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι φοιτητές σε όλη τη χώρα να υψώσουν τείχος μπροστά στα νέα μέτρα που έρχονται να σαρώσουν ό,τι έχει μείνει από τα δικαιώματά μας. Δε θα χαρίσουμε τις σπουδές και το μέλλον μας!

Προς ενημέρωση σας και κοινοποίηση αποστέλλουμε μαζί με το δελτίο τύπου φωτογραφίες και βίντεο από την σημερινή μας κινητοποίηση.

Previous Article

«Φτάσε όπου δεν μπορείς παιδί μου! Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά, κι έχασες…Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες»

Next Article

Μήνυμα της Δημάρχου Κ. Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπης Υδραίου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Σχετικά Άρθρα