Την απουσία των βουλευτών της συμπολίτευσης σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην υπουργό, Νίκο Παππά.

«Η εικόνα των άδειων κυβερνητικών εδράνων είναι χαρακτηριστική και συμβολική για το τι συμβαίνει τούτη την ώρα στη χώρα. Απούσα η κυβέρνηση από τη Βουλή, απούσα και από το δράμα που ζει ο ελληνικός λαός», είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει βάλει «τη χώρα στον αυτόματο πιλότο μιας ατελέσφορής και αναποτελεσματικής καραντίνας».


«Έχετε αφήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας απροστάτευτο, χωρίς καμία ουσιαστική ενίσχυση να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση. Έχετε αφήσει τα νοσοκομεία μας να καταρρεύσουν. Χθες ήταν η χειρότερη ημέρα από την έναρξη της πανδημίας. Στις ΜΕΘ δεν υπάρχει πια κρεβάτι ούτε για δείγμα. Ενώ δεκάδες συμπολίτες μας περιμένουν στη λίστα αναμονής, πρόχειρα διασωληνομένοι στους θαλάμους με φορητούς αναπνευστήρες και χωρίς την ενδεδειγμένη φροντίδα», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση πως ρίχνει «την ευθύνη μια στους πολίτες, μια στους γιατρούς», σχολιάζοντας ότι μετά τις «επιτάξεις φιάσκο», τα “βάζουν” τώρα με τους «φαρμακοποιούς, με τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους, τους επιχειρηματίες».

Παππάς: Διάτρητη, αποσπασματική και προσβλητική η πρόταση της ΝΔ

«Κινείστε εναντίον μου για μια διαδικασία κατά την οποία το Δημόσιο δεν δαπάνησε αλλά εισέπραξε», τόνισε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης 30 βουλευτών της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής εναντίον του, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2015 και 2016. Παρουσία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Παππάς είπε ότι είναι περήφανος που ανεβαίνει στο βήμα με αφορμή τη «διάτρητη, αποσπασματική και προσβλητική για τον κοινό νου» πρόταση της ΝΔ, η οποία είναι «προϊόν ενός αδυσώπητου ανταγωνισμού μεταξύ της εθελοδουλίας απέναντι στα συμφέροντα και του θράσους απέναντι στον ελληνικό λαό».

Για την υπόθεση Καλογρίτσα, είπε ότι υπάρχει μια αστική διαφορά μεταξύ δύο επιχειρηματιών, ότι η ΝΔ υιοθετεί ένα μέρος των επιχειρημάτων του ενός μέρους, αγνοεί τις θέσεις της άλλης πλευράς, και αγνοεί τις σχετικές αποφάσεις των δικαστηρίων. Όπως είπε ο κ. Παππάς, ο κ. Καλογρίτσας αποκλείστηκε από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες επειδή δεν κατέβαλε την πρώτη δόση για την άδεια. Επίσης ότι τα 3 εκατ. της εγγυητικής δεσμεύτηκαν υπέρ του Δημοσίου: «Τόσο πολύ τον βοηθήσαμε. Του δεσμεύσαμε τα χρήματα και τον αποκλείσαμε από τον διαγωνισμό» είπε ο κ. Παππάς.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ (ν.4339) για τις τηλεοπτικές άδειες, δεν είναι αντισυνταγματικός όπως ακούγεται, και ότι τα κανάλια αυτή τη στιγμή, λειτουργούν με βάση αυτόν τον νόμο. Κάλεσε επίσης τη ΝΔ, εάν όσα έλεγε ως αντιπολίτευση ισχύουν και σήμερα «γιατί δεν τον καταργείτε; Γιατί δεν πάτε τα κανάλια σε 24 από αύριο, όπως είχατε πει;». Όσο για την έκθεση του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας (για τον αριθμό των καναλιών), που «συκοφαντήσατε» -όπως είπε- καταλόγησε υποκρισία στη νυν κυβέρνηση καθώς η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως έδωσε 7 υποτροφίες σε παιδιά να σπουδάσουν εκεί.

Αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, είπε ότι «εάν θέλαμε τόσο πολύ να δώσουμε κανάλι στον κύριο, θα μπορούσαμε να δεχθούμε την αρχική λύση που μας πρότειναν οι καναλάρχες, δηλαδή να μη γίνει κανένας διαγωνισμός, και να υπάρξει ένα χαμηλό τίμημα 5-7 εκατ. για τον καθένα». Σημείωσε ακόμα ότι ο κ. Καλογρίτσας ήταν μέτοχος της GPO του κ. Θεοδωρικάκου ο οποίος ήταν σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη.

Καταλήγοντας, ο κ. Παππάς είπε ότι «σύντομα θα κληθείτε να λογοδοτήσετε για όσα κάνετε αυτή τη στιγμή […] Μας κατηγορείτε για μια υπόθεση, που το δημόσιο είχε όφελος 200 εκατ. από φόρο διαφήμισης και τέλη χρήσης συχνοτήτων και, εάν δεν συνεχίσετε να απαλλάσσετε τα κανάλια από την υποχρέωσή τους να πληρώνουν για τις τηλεοπτικές άδειες, άλλα 250 εκατ.». «Το Δημόσιο δεν έχασε λεφτά από τον διαγωνισμό μας αλλά έχασε στις απευθείας αναθέσεις της κυρίας Νικολάου, στην Τράπεζα Πειραιώς που ετοιμάζετε μεγάλη ληστεία σε βάρος του Δημοσίου, στο ξεπούλημα του Ερημίτη, στη σκοτεινή σύμβαση με την Palanir, στην παράδοση δεδομένων και μεταδεδομένων στη Cisco» είπε -μεταξύ άλλων- ο κ. Παππάς και κατέληξε:

«Όταν μιλάτε για την παράταξη μας πρέπει να προσέχετε. Έχετε τη φωλιά σας λερωμένη, και η ώρα που θα πληρώστε βαρύ τίμημα για τις συκοφαντίες σας, πλησιάζει».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις