Έκθεση ιδεών που έθεσε σε διαβούλευση τον Νοέμβριο η κυβέρνηση, χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, τη σημερινή παρουσίαση του σχεδίου Ανάκαμψης από τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι «χωρίς καμία τεκμηρίωση ότι τα 32 δισ. ευρώ θα συνδυαστούν με μόχλευση από τον ιδιωτικό τομέα της τάξης των 27 δισ. ευρώ».

Το σχέδιο, υποστηρίζει το ΚΙΝΑΛ, έχει τον τίτλο «Ελλάδα 2.0» επειδή υποτίθεται ότι παρουσιάζει τη νέα εκδοχή του οικονομικού υποδείγματος της χώρας.

«Ακούσαμε αόριστα», τονίζει το ΚΙΝΑΛ, «χωρίς καμία τεκμηρίωση ότι θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, αλλά χωρίς να δίνεται βάρος στην εγχώρια παραγωγή, χωρίς να υιοθετείται η πρότασή μας για ρήτρα απασχόλησης στη χρηματοδότηση των πόρων».

«Ακούσαμε τη συσχέτιση του προγράμματος με τις συντηρητικές επιλογές για τα εργασιακά, τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά θέματα της Έκθεσης της Επιτροπής Πισσαρίδη», προσθέτει.

Το ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι «Θα τοποθετηθούμε αναλυτικά για τα άγνωστα ακόμα έργα και τις μεταρρυθμίσεις του προγράμματος, όταν κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα (σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες)».

«Τότε θα το αντιπαραβάλουμε και με το δικό μας πρόγραμμα που είναι προϊόν συζήτησης με την ελληνική κοινωνία μέσα από τον ανοιχτό διάλογο σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, με τις ενεργές δυνάμεις της παραγωγής και της κοινωνίας. Και στη Βουλή θα αποδείξουμε ότι το 2.0 στο τίτλο του προγράμματος αναφέρεται στην Ελλάδα των δύο ταχυτήτων», συμπληρώνει.

Αυτή των λίγων και ισχυρών, υπογραμμίζει το ΚΙΝΑΛ, «που προσδοκά να έχει την μερίδα του λέοντος στους πόρους με τις ευλογίες της κυβέρνησης και αυτή των πολλών μικρομεσαίων επιχειρηματιών, των αγροτών και των εργαζομένων που θα μείνει πίσω».

«Αυτό το πρόγραμμα όπως ακριβώς σχεδιάστηκε από λίγους στο Μαξίμου, τελικά θα αφορά τους λίγους. Με τις κοινωνικές ανισότητες στη χώρα μας όλο και να διευρύνονται», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις