Eντείνεται η κινητικότητα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, στον οποίο υπάρχουν συνεχείς διεργασίες που επιφέρουν και νέες πολιτικές πρωτοβουλίες.

Στο πλαίσιο αυτό, τις προηγούμενες ημέρες έκανε την εμφάνισή της μια νέα πολιτική κίνηση με το όνομα «Δυναμική Κοινωνία». Ιδρυτής της είναι ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο οποίος έχει διατελέσει βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής από το 2015 ώς το 2019 και υφυπουργός Παιδείας κατά την τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ από τον Ιούνιο του 2012 ώς τον Ιούνιο του 2013.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση με την οποία η «Δυναμική Κοινωνία» επιχειρεί να συστηθεί στο κοινό, «στην Ελλάδα, μέσα στην πανδημία και στο πένθος, κάποιοι εξακολουθούν να συγχέουν την κανονικότητα με την ύφεση και κάποιοι άλλοι να ποντάρουν στη βία και στα λουκέτα». Δίνοντας περαιτέρω στοιχεία για το στίγμα της, η πολιτική κίνηση τοποθετεί τη δραστηριότητά της εντός της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, η οποία, όπως υποστηρίζει, «καλείται σήμερα να εκφράσει νέες πολιτικές συμμαχιών των μεσαίων στρωμάτων και της μισθωτής εργασίας, με στόχο ένα ανορθωτικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, κοινωνικής συνοχής και εκσυγχρονισμού».

«Εντός-εκτός ΚΙΝ.ΑΛΛ.»

Σε σε δήλωσή του στην «Εφ.Συν.» ο κ. Παπαθεοδώρου σημείωσε ότι η «Δυναμική Κοινωνία» κινείται στον κεντρώο χώρο, «εντός-εκτός ΚΙΝ.ΑΛΛ.», διαπιστώνοντας ένα κενό εκπροσώπησης σε αυτό το κρίσιμο πεδίο του πολιτικού φάσματος, και ενδιαφέρεται να καταθέσει απόψεις και να συζητήσει ζητήματα που ανέδειξε η πανδημία με προγραμματικούς όρους. Μεταξύ αυτών η δημόσια υγεία, η παιδεία και η εκπαιδευτική ανασυγκρότηση, η οικονομία, οι προοπτικές του Ταμείου Ανάκαμψης κ.ά.

Η πρώτη απόπειρα να συνομιλήσει δημόσια με το ακροατήριο στο οποίο θέλει να απευθυνθεί γίνεται τη Δευτέρα 12 Απριλίου σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Πολίτες με αξιοπρέπεια – Παιδεία-Υγεία-Κοινωνικές Υπηρεσίες». Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ως γνωστόν θα διεκδικήσει την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής. Άλλοι ομιλητές θα είναι ο συγγραφέας και δρ Κοινωνιολογίας Γιώργος Σιακαντάρης και ο πρ. γ.γ. υπ. Υγείας, Αντώνης Δημόπουλος, ενώ θα συντονίσει ο συνταγματολόγος Κώστας Μποτόπουλος.

EUROKINISSI

Όπως πάντως διευκρίνισε ο κ. Παπαθεοδώρου, η εκδήλωση και ο σκοπός ίδρυσης της κίνησης δεν σχετίζονται με τις εσωκομματικές διεργασίες, ενώ η συμμετοχή Λοβέρδου στο πάνελ δεν πρέπει να συνδέεται με στήριξη προς το πρόσωπό του.

Σημειώνεται ότι ο πρώην υφυπουργός ήταν μέχρι τις εκλογές του 2019, οπότε και δεν εξελέγη, στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά. Στη συνέχεια όμως μέσω της αρθρογραφίας του κρατά αποστάσεις από την κεντρική γραμμή τής Χαριλάου Τρικούπη.

Τέλος, σε δήλωση με την οποία ξεκαθαρίζει ότι η συμμετοχή του στην εκδήλωση δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως υποστήριξη σε υποψήφιο για την ηγεσία προέβη ο κ. Σιακαντάρης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις