Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στόχος είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη νέων ψηφιακών υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πολιτών και την ένταξη αυτών στην Ψηφιακή Πύλη Gov.gr

Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, είχε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Η Περιφερειάρχης και ο Υπουργός συζήτησαν σχετικά με την καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων κονδυλίων, τόσο του ΕΣΠΑ, όσο και του Ταμείου Ανάκαμψης, για τη μετατροπή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε πρότυπη ψηφιακή Περιφέρεια μέσω της δημιουργίας ανοικτών υποδομών, οι οποίες θα παρέχουν διαλειτουργικότητα με λοιπούς φορείς όπως είναι οι Δήμοι.

Στο πλαίσιο της συνάντησης και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη νέων ψηφιακών υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πολιτών και την ένταξη αυτών στην Ψηφιακή Πύλη Gov.gr.

Η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου δήλωσε ικανοποιημένη από τη θετική ανταπόκριση του Υπουργού και την υποστήριξη του οράματός της προς το όφελος των πολιτών, της ενίσχυσης των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ανάπτυξης.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, εξέφρασε στην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων την επιθυμία του να επισκεφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα την έδρα της Περιφέρειας στην Κέρκυρα για να συζητήσει με τους αρμόδιους φορείς και ν’ αναγγείλει τη συνεργασία του Υπουργείου με στόχο η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να γίνει πρότυπο ψηφιακής Περιφέρειας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ